В АЕЦ “Козлодуй бяха подписани договорите, с които четирима студенти

...
В АЕЦ “Козлодуй бяха подписани договорите, с които четирима студенти
Коментари Харесай

С хиляда лева на семестър атомната централа ще издържа четирима студенти

В АЕЦ “Козлодуй ” бяха подписани договорите, с които четирима студенти публично станаха стипендианти на атомната централа. Александър Николов, зам.- изпълнителен шеф на централата, поздрави младежите, покрили условията за включване в стипендиантската стратегия, показа насладата си да ги назова сътрудници и им пожела сполучливо довеждане докрай на комплицираните специалности, които са избрали.

Атомната централа ще окаже поддръжка за образованието на Пламен Цветков и Любомир Николов, бакалаври в специалността “Топлоенергетика и нуклеарна енергетика ” на Техническия университет в София, на Елица Костова, последваща магистратура по “Ядрена енергетика ” в същия университет, както и на Калоян Караиванов – бакалавър по “Ядрена техника и нуклеарна енергетика ” в СУ “Св. Климент Охридски ”.

До довеждане докрай на образованието си те ще получават стипендия от 1000 лева за учебен срок, както и възнаграждение на семестриалната такса в размер на цената за държавна поръчка. На сполучливо приключилите ще бъде препоръчан трудов контракт за работа по съответните специалности.

Стипендиантската стратегия на АЕЦ “Козлодуй ” има за цел да разпространява опциите за реализация в нуклеарната промишленост и да подкрепя процеса на професионално израстване на младежите. С това сдружението дава своя принос за образуване на идващото потомство енергетици, които да продължат безвредната и надеждна употреба на нуклеарните мощности, оповестиха още от централата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР