В Адвокатска колегия Пловдив постъпиха сигнали, че по електронната поща

...
В Адвокатска колегия Пловдив постъпиха сигнали, че по електронната поща
Коментари Харесай

Адвокатска колегия Пловдив съобщи за вирусна атака чрез мейли

В Адвокатска гилдия Пловдив постъпиха сигнали, че по електронната поща на разнообразни жители са получени известия, в които се твърди, че изхождат от юристи и/или правосъдни реализатори с покана за непринудено погашение на парични отговорности, посочени в атачмънт. Обикновено, като податели на тези имейли са посочени имена на действителни, вписани в разнообразни колегии в страната, юристи.


В реалност обаче посочените юристи нямат нищо общо с отправените от тяхно име електронни известия и посочените пощи, от които са излъчени същите. Адвокатска гилдия Пловдив оповестява, че не съществува процедура юрист да насочва покана за непринудено осъществяване в атачмънт.

Изпратените известия съставляват така наречен " фишинг офанзива ", която цели инсталиране на злотворен програмен продукт на компютъра и/или набиране на персонална информация за номера на кредитни карти, пароли за достъп до банкови сметки, електронни пощи и други Ясни индикации, че електронното известие е зловредно и не е изпратено от юрист могат да бъдат непознатия електронен адрес, от който е получено известието, фактът, че получателят не познава подобен юрист и не е комуникирал с него преди този момент, че няма възложен телефон за противоположна връзка, както и самото название на атачмънта.

За инспекция на вписан юрист в Адвокатска гилдия – Пловдив, можете да употребявате адрес: https://www.plovdivlaw.org/Вписани-адвокати/1, а при неспособност позвънете в офиса на Адвокатския съвет при Адвокатска гилдия – Пловдив, тел: 032398355.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР