В Административния съд София – град продължава делото по жалбата

...
В Административния съд София – град продължава делото по жалбата
Коментари Харесай

Продължава делото Ваня – Васко

В Административния съд София – град продължава делото по жалбата на изгубилата изборите в столицата Ваня Григорова против решението на Общинската изборна комисия, с което за кмет беше разгласен Васил Терзиев.

На днешното съвещание се чака да станат ясни резултатите от назначената от съда сложна съдебно-техническа и икономическа експертиза.

Част от тази експертиза отварянето на чувалите с разписките от машинното гласоподаване в София, само че не с цел да бъдат броени, а с цел да се извадят финалните систематизирани резултати, които са на специфичен протокол. Те ще се сравнят с другите протоколи, с цел да се откри има ли противоречие какъв брой и какви са поправките в протоколите, има ли разминавания сред протоколите и паметта на машините.

Засега отваряне на чувалите и ръчно преброяване на всички бюлетини няма да има, сподели преди две седмици съда, само че не изключи до това да се стигне според от резултатите от експертизата и разбора на изисканите на правосъдното съвещание протоколи от над 1600 секции в София

За през днешния ден са призовани очевидци по искане на отбраната на Григорова, с цел да опишат за компликациите към машинното гласоподаване на балотажа.

Междувременно и през вчерашния ден пропадна опитът за избор на ръководител на Столичния общински съвет. ППДБ се отхвърли от до момента издиганата си кандидатура на Борис Бонев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР