В абсолютен фарс се превърна изслушването, за което депутатите привикаха

...
В абсолютен фарс се превърна изслушването, за което депутатите привикаха
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП превърнаха изслушването за тол системата във фарс

В безспорен фарс се трансформира чуването, за което депутатите привикаха премиера Бойко Борисов в Народното събрание, отдадено на винетките и тол таксите.

Борисов прекара в пленарната зала към половин час, отговаряше сбито на опитващите се да го вкарат в ъгъла социалисти и бързешком си потегли за Министерския съвет. За неуспеха на чуването помогнаха неговите съпартийци от ГЕРБ, сътрудниците му от „ Обединени патриоти “, както и Движение за права и свободи, и „ Воля “, които не откриха за нужно да му зададат нито един въпрос.

Пред депутатите Борисов разгласи, че през днешния ден държавното управление ще извади от листата на пътищата, за които се заплаща винетка, 115 км. от община София и 40 км. от община Варна. С други 12 общини се водели преговори да бъдат извадени и те от листата.

„ Да, в България се вкарват мъчно нещата. Аз не си припомням нито една промяна на Българска социалистическа партия за 100 години ръководство. Ако е било елементарно, вие да сте въвели тол системата. Едно е да строиш двулентови пътища, като преди, и да видите 12-лентовите пътища, които в този момент са издигнати “, обърна се Борисов към социалистите. Вчера министър председателят отсрочи старта на тол системата за 27 март на изключителна среща с транспортния отрасъл.

На обвиняванията, че поради решение на правителството жителите на София са били принудени да купуват винетки за придвижване в границите на общината, Борисов отговори малко: „ Нито едно нещо, което сме дали обещание, не сме го неизпълнили. В момента, в който казусът пристигна на дневен ред, в този миг сме го решили. “

След което ненадейно показа: " По-притеснено ми е, при една зараза от ковид, какъв брой ще устоят системите на Национален осигурителен институт. " " Г-н Борисов изобщо не знае защо става въпрос. Поканихме го за винетките, за тол таксите, а той ни приказва за друго и по този начин се ръководи страната към този момент 13 години ", сопнато реагира соцдепутатът Георги Свиленски.

Транспортните компании, хората от селищата спътници на огромните градове, общини - всички са пострадали, единствените печелещи са няколко компании, снабдители на услуги за тол системата, атакува премиера водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. И го укори, че еднолично " анулира " и пренаписва закони - през вчерашния ден да вземем за пример Борисов подреди времето до 27 март да бъде гратисен интервал за водачите и камионите и рейсовете да не бъдат глобявани, в случай че нямат техническа подготвеност да заплащат тол такси - т.е. в случай че нямат бордови устройства или GPS тракери за отчитане на изминатите километри. Само че в закона гратисен интервал няма - в него написа, че от 1 март заплащането на тол такси от тежките МПС е наложително.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР