В 8.30 часа днес започва приемът на документи за класиране

...
В 8.30 часа днес започва приемът на документи за класиране
Коментари Харесай

Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите в Софийския университет

В 8.30 часа през днешния ден стартира приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за образователната 2018/2019 година в Софийския университет "Св. Климент Охридски ", заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Кандидат-студентите, които желаят да вземат участие в класирането, би трябвало да се записват на адреса - https://online.uni-sofia.bg, до 17.30 часа на 30 юни. При регистрацията всеки кандидат-студент основава собствен профил, в който с изключение на персоналните данни, подрежда стремежи ред на специалностите, в които желае да бъде класиран. Кандидатите би трябвало деликатно да следват инструкциите на електронния формуляр в системата.

Всички претенденти заплащат такса от 30.00 лв. за присъединяване в класирането, а електронизираната система за регистрация предлага два разновидността на валидиране на записа. Първият вид за регистрация дава опция на претендентите да създадат кандидатстудентския си профил като отбележат, че ще извършат заплащане отвън системата - по банков път или на каси в Ректората. В този случай системата генерира известие, че в периода от 18 юни до 30 юни претендентите или нотариално акредитиран техен представител би трябвало да се явят персонално в Информационния център в Ректората на СУ за валидиране на записа от чиновниците на бранша "Прием на студенти ". Необходимо е да се показа оригинал и ксерокопие на дипломата за приблизително обучение, както и разписка за платената такса. Картончето с входящия номер претендентът получава след валидиране на записа от чиновниците на СУ.

Вторият вид е цялостна регистрация с заплащане на таксата онлайн посредством EasyPay или Epay до генериране на входящ номер. Кандидатите попълнят данните си, наложително качват сканирано изображение на дипломата за приблизително обучение и заплащат такса за присъединяване в класирането посредством системата, която при потвърждаване на заплащането генерира входящ номер. В този случай на претендентите не се постанова да валидират записа в Ректората, а сами разпечатват картончето с получения входящ номер.

За още по-голямо облекчение на кандидат-студентите от страната и тази година Софийският университет дава опция за банкет на документи в офисите по набиране на претенденти в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Петрич, Разград, Русе, Свищов, Силистра, Сандански, Сливен, Смолян Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Първият стадий на класирането в СУ ще бъде разгласен на 10 юли, вторият стадий - на 17 юли, а третият стадий - на 24 юли.

За образователната 2018/2019 година Софийският университет ще приема студенти в специалността "Медицина ", според Меморандум за съдействие сред СУ и Медицинския университет и София, на съображение на Закона за висше обучение и на Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалностите "Медицина " и "Дентална медицина " за образователно-квалификационната степен "магистър ". Кандидатстването ще е посредством полагане на общи конкурсни изпити по биология и по химия, които се провеждат от Медицинския университет в София, на съображение на решение от 18 април на Академичния съвет на Софийския университет.

Кандидатите би трябвало да подават документи за класиране в специалността "Медицина " от 18 до 28 юни, като валидират информацията от кандидатстудентския си запис в електронизираната система персонално или посредством други лица в бранша "Прием на студенти " в Ректората на СУ. Документи за класиране не се одобряват в офисите на компании в страната. Процедурата по вписване за класирането е електронизирана и се прави само с линк от основната страница на СУ на адреса: http://www.uni-sofia.bg. Кандидатите би трябвало да валидират заявените електронно данни в бранша "Прием на студенти " на Ректората, като показват документ за идентичност и оригинал и копие на дипломата за приключено приблизително обучение. Оригиналната тапия се връща незабавно след сверяване с копието, а квитанцията за платена такса за присъединяване в класирането е 30.00 лв..

Във връзка с влезлия на 25 май 2018 година в действие Общ правилник за отбрана на персоналните данни Софийският университет приключва практиката за оповестяване на класирането на хартия със описи на постройката на Факултета по химия и фармация. Кандидатите ще се осведомят за класирането в профила си в електронизираната система на СУ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР