В 79-ата си вечер антиправителственият протест взе на прицел и

...
В 79-ата си вечер антиправителственият протест взе на прицел и
Коментари Харесай

Ден 79-и: Протестът взе и Столична община на прицел

В 79-ата си вечер антиправителственият митинг взе на прицел и Столичната община, чиято постройка на " Московска " 33 в София бе обстрелвана с яйца в петък. Протестиращите, които не престават да желаят оставките на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев, прибавиха към тях и тази на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Според тях тя е част от порочния кръг на властта. Фандъкова бе упрекната поради неприятната градска инфраструктура и презастрояването на столицата.

" Явно някой е останал неосведомен за това, че стотици хиляди жители протестираме и против кмета на София. Затова в този момент ще отидем и до Столична община, с цел да я уведомим персонално ", прикани към дейностите юрист Николай Хаджигенов от Отровното трио, които са уредниците на демонстрациите.

Отново избухна и недоволството против генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков и стачкуващи желаеха оставката му за следващ път. Протестът, който обичайно стартира пред Президентството след 19 часа и към два часа не престават речите на Отровното трио против ръководещите, виковете " Оставка " и освирквания, към 21.30 часа се насочи към постройката на кметството. След половин час замеряне с яйца и дюдюкане, протестиращите се насочиха към Българска национална телевизия, където още от към 20 часа имаше недоволни, които скандираха " Оставка! ", против Кошлуков и причакваха участниците в " Панорама " – здравния министър Костадин Ангелов и водача на " Да, България " Христо Иванов.

Иванов приказва пред събралите се на влизане в студиото. " Това, че вие сте тук довечера, а и толкоз вечери поред, ги кара да вършат ето такива опити - " Да поканим някой от опозицията ". Няма да стане, не е задоволително ", съобщи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР