В 75 училища у нас няма хартиен дневник, има само

...
В 75 училища у нас няма хартиен дневник, има само
Коментари Харесай

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

В 75 учебни заведения у нас няма книжен дневник, има единствено електронен. Там не употребяват хартиени бележници. Родителите и учениците употребяват напълно мобилното приложение – електронен бележник. Това заяви един от създателите на платформата „Школо“ Симеон Предов по.

Всяко учебно заведение може да се причисли към цифровите промени в просветителния развой посредством регистрация в платформата „Школо“. Образователната платформа за цифрова промяна в учебните заведения „Школо“ обезпечава електронен продан на информация за възпитаници, учители и родители. „Школо“ е основана преди две години. Платформата включва интегрирани модули, включващи електронен дневник, образователни материали, статистика, мобилно приложение и опция за виртуални поощрения.

На национално равнище работят със 700 от общо 2400 учебни заведения. В платформата са регистрирани към 30 хиляди учители от общо 70 000. Около 200 000 пък са записаните родители и възпитаници. Между 50 и 60 хиляди души посещават уеб страницата всекидневно.

Някои възпитаници се стимулират от статистиките в платформата, други не я харесват, показа Симеон Предов: „Все отново мисля, че и за тях вършим потребна работа, като споделяме на родителите им, че може да работи върху тяхното държание, наличие в учебно заведение и впрочем.“ По думите му, всичко е транспарантно и се вижда по кое време са въвеждани оценките, от кого, могат да се вписват и мнения за оценката.

„Именно тази противоположна връзка в хартиените дневници липсва. В електронните дневници тя е безусловно транспарантна, в действително време доближава до родителите и това има към този момент позитивен ефект“, разяснява Предов.

Дигитализацията е дълъг развой, предизвести той. Как се облекчава работата на учителите? „Учителите сега всеобщо са писари на административни и бюрократични справчици, условия от по-висши инстанции. „Школо“ дава опция цялата администрация и администрация, която би трябвало да се прави, те могат да стават автоматизирано единствено с няколко клика.“

В платформата има модул за връзка вид месинджър, вайбър, който е затворен единствено за учебната общественост. В него учителите могат да пишат до родителите, родители до учители, учители до възпитаници, т.е. всеки да има връзка с всеки, изясни още Симеон Предов.

„Ако учебно заведение със 600 възпитаници би трябвало да бъде осведомено за идно коледно събитие или за някаква екскурзия, класните ръководители до момента трябваше да се обаждат на родителите и да ги осведомят за това един по един. Сега учебното управление пуска едно известие в модула за връзка в „Школо“ и тази информация стига безусловно за секунди до всички родители, до които е адресирано.“
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР