В 72 държави по света еднополовите връзки продължават да бъдат

...
В 72 държави по света еднополовите връзки продължават да бъдат
Коментари Харесай

72 държави не приемат еднополовите връзки

В 72 страни по света еднополовите връзки не престават да бъдат криминализирани, в това число и 45, в които половите връзки сред дами са закононарушение. В девет страни еднополовите връзки могат да доведат до смъртна присъда и десетки други, в които сходни връзки се санкционират със затвор.

Това демонстрира годишният отчет на Международната асоциация на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните и интерсексуалните (ILGA), представен от БГНЕС.

Според проучването страните в Южна и Източна Африка, Близкия изток и Южна Азия имат най-сурови ограничения по отношение на еднополовите връзки, а най-толерантни са в Западна Европа и западното полукълбо.

Смъртни присъди за еднополови връзки към момента има в Иран, Судан, Саудитска Арабия, Йемен, както и в елементи на Сомалия и северна Нигерия. В две други страни като Сирия и Ирак смъртните присъди се извършват от недържавни артисти като „ Ислямска страна “. Макар и законът да планува най-суровото наказване и в други пет страни – Пакистан, Афганистан, Обединените арабски емирства, Катари Мавритания, то няма данни изтезания да са били осъществявани за непринуден полов акт сред възрастни, осъществяван уединено.

В същото време над 120 страни са декриминализирали хомосексуалните връзки. Въпреки това не всички от тях могат да се нарекат демократични. Изданието дава за образец Русия, където беше въведен закон, който не разрешава насърчаването на еднополовите връзки.

Наскоро Германия стана една от последните страни, които узакони еднополовите бракове, като законът се чака да влезе публично в действие по-късно тази година. Към момента на излизането на отчета на ILGA 26 страни разрешават взаимно осиновяване на деца от еднополови двойки и 27, в които е разрешено сътрудник от същия пол да стане доведен родител на дете на своята половинка. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР