В 7 училища в Русенска област има сериозно разпространение на

...
В 7 училища в Русенска област има сериозно разпространение на
Коментари Харесай

В 7 училища в Русенско има заразени с ковид ученици

В 7 учебни заведения в Русенска област има съществено разпространяване на коронавирус. С позитивни проби са най-вече възпитаници от горния курс. Засега няма инфектирани преподаватели.

От пет дни ковид има и в две детски градини. Според Регионалната здравна ревизия нарастването на позитивните проби е предстоящо, само че обстановката е под надзор.

Коронавирусът изпрати у дома учениците от 7 паралелки. Те са от Математическата гимназия, учебното заведение за европейски езици " Христо Ботев " и професионалните гимназии по електротехника, дървообработване и облекло.

Карантинираните за 10 дни класове се образоват онлайн.

Очаква се в понеделник множеството възпитаници да се върнат в клас присъствено. Директорите отхвърлят коментар по случая, а множеството от родителите не бяха осведомени, че в образователните заведения има инфектирани с коронавирус.

" Синът ми е в това учебно заведение, не зная, че има дете с коронавирус, не се тормозя, съблюдават ограниченията, отдалеченост, маски, в междучасие, в часове ", сподели Кремена Димитрова, родител.

" Притеснявам се, схваща се… Много. Карам го да постави маска, да измие ръце. Дистанция, сподели Автандил Самахарадзе, родител.

Карантинирани дванайсетокласници има и в учебното заведение във Ветово. От Регионалната здравна ревизия в Русе споделят, че обстановката е под надзор.

" Едно дете е в болница, обстановката е динамична. Извършваме всичко обвързвано с противоепидемичния надзор и слагане под карантина на контактните лица ", сподели доктор Цветелина Мирчева от РЗИ-Русе.

COBID-19 не подмина и детските градини " Зора " и " Детелина " в Русе, както и филиала " Светилник ". С позитивни проби са били преподавател и помощник-възпитател.

Репортер: Теодор Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР