В 7 от 12-те общини във Варненска област общинските съвети

...
В 7 от 12-те общини във Варненска област общинските съвети
Коментари Харесай

Общинските съвети със срок за избиране на временно изпълняващ длъжността кмет

В 7 от 12-те общини във Варненска област общинските препоръки към този момент са приели решение за избор на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет за период до полагане на клетва на новоизбрания. Крайният период за тези решения на общинските съветие 20 октомври, стана ясно на работна среща на регионалния шеф проф. Андрияна Андреева с кметове на общините от района.

На срещата бяха разисквани готовността за присъединяване в изборния развой, за предприемане на съответни ограничения и основаване на организация, съответстваща на изборното законодателство, за естественото протичане на изборите за общински съветници и кметове.

С оглед на тежестта, която общинските администрации и ОИК поемат на локалните избори, екипът на Областна администрация поставя старания да подкрепи връзката сред тях, с цел да се подхващат своевременни дейности по осъществяване на законовите разпореждания, решенията на ЦИК и напътствията от Министерски съвет.

За първи път на локалните избори ЦИК предлага за гласуващите гласоподаватели с повредено зрение или със усложнения в напредването, по опция да бъдат обезпечени аудиоплеър и Брайлов образец. Добре е да бъдат подсигурени и медицински екипи, които да обезпечават изборния ден, стана ясно на срещата в регионална администрация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР