В 7-ми клас да се извършва проверка на знанията по

...
В 7-ми клас да се извършва проверка на знанията по
Коментари Харесай

ДАБДП: В 7-ми клас да се извършва проверка на знанията по безопасност на движението по пътищата

В 7-ми клас да се прави инспекция на знанията по сигурност на придвижването по пътищата. Това е едно от обсъжданите оферти за възстановяване на образованието от най-ранна възраст, заяви ръководителят на Държавна организацията „ Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП) Малина Крумова по време на полемиката „ Карай мъдро, стигни жив “, проведена от вестник „ 24 часа “. В нея присъединяване взеха и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

МОН и ДАБДП създават взаимно нова Концепция за възстановяване на образованието по сигурност на придвижването по пътищата, стана ясно по време на събитието. В тази връзка се разисква и инспекция на знанията на децата, преди да навършат 14 години, когато по закон имат право да ръководят велосипед по пътното платно. „ Ние би трябвало да сме сигурни, че децата имат базисни познания за разпоредбите за придвижването, пътните знаци, само че и че осъзнават своята отговорност, когато са на пътя и знаят по какъв начин да се пазят “, акцентира Малина Крумова. Все още това е работна концепция, което се дискутира с неправителствения бранш.

Малина Крумова добави, че образованието за придобиване на удостоверение за ръководство на транспортно средство е единствено един детайл от подготовката ни да бъдем участници в придвижването, която следва да стартира от най-ранна възраст. „ Никой не може да ни научи да бъдем по едно и също време виновни на пътя и положителни водачи единствено за няколко месеца. Шофьорският курс несъмнено е значим, само че това е единствено един на практика детайл от цялото образование – по какъв начин да се пресича, защо да се внимава, даже по какъв начин да се оказва помощ при случай “, изясни ръководителят на държавната организация.

„ Обучението е една от централните тематики за пътната сигурност. Ефективните ограничения в тази посока ще лишават време, само че и ще дадат същински устойчиви резултати. Затова всички институции, взаимно с сектора и неправителствения бранш би трябвало да работим извънредно интензивно в тази посока “, сподели още Малина Крумова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР