В 7.30 часа тази сутрин последната секция от благоевградското село

...
В 7.30 часа тази сутрин последната секция от благоевградското село
Коментари Харесай

Близо 75% грешки в протоколите в Благоевград!

В 7.30 часа тази заран последната секция от благоевградското село Бело поле съобщи изборните протоколи.

„ Приехме протоколите на всички 141 секции на територията на община Благоевград ", сподели ръководителят на Oбщинската изборна комисия Мартин Бусаров.

Много късно нощес след 23.30 часа комисиите са почнали предаването на протоколите. Активността и много сериозният брой дали своят вот за общински съветници довело до бавното попълване на протоколите.

В към 75 % от протоколите обаче имало неточности от всякакво естество.  

" Не мога да дам позитивна оценка на изборния ден, поради неразбориите, който провокира нелепия случай с машинното гласоподаване. Притесниха се хората от секционните изборни комисии, настрана тези, които желаеха да гласоподават с машини, останаха разочаровани. Иначе, избори по благоевградски, пропаганда, плакати на всички места и хубаво време, което изкара хората да гласоподават ", заключи Бусаров изборния ден. 

Досегашният кмет Илко Стоянов, който се яви на изборите като самостоятелен, подсилен от ГЕРБ, ще се изправи на балотаж против претендента на ПП-ДБ Методи Байкушев.

Опит да се подмени вота в имало късно нощес в село Крупник. Имало е опит недействителни бюлетини да се показват като действителни от дъщерята на изгубилата, съгласно спечелилия претендент. Кандидатът за кмет на Крупник Александър Равначки описа, че три невалидни бюлетини за неговата съперничка са се пробвали да бъдат показани като годни.

Кандидатката Иванка Чакалска изясни, че тя и Александър Равначки са с еднакъв брой гласове. „ Ще се явим отново на избори ”, разгласи тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР