В 68-я ден на гражданско недоволство срещу властта, фасадата на

...
В 68-я ден на гражданско недоволство срещу властта, фасадата на
Коментари Харесай

Протестите: Ден 68 - Дразним Борисов и държим Гешев далеч

В 68-я ден на гражданско неодобрение против властта, фасадата на някогашния партиен дом още веднъж е киноекран, на който протестиращите гледат и слушат записи на премиера Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС. Исканията на стачкуващите остават непроменени – оставка на държавното управление и премиера Бойко Борисов, оставка на основния прокурор Иван Гешев, назначение на служебно държавно управление и осъществяване на предварителни избори.
Излъчват се фрагменти от митингите до момента и от двата огромни, оповестени като „ Велико национално въстание ”. Кадрите напомнят още веднъж случаите на полицейско принуждение над протестиращите.
 Да чуем гласът на младите на 15 септември, зоват от Системата ни убива Да чуем гласът на младите на 15 септември, зоват от " Системата ни убива "
" Във Вторник, 15.09.2020, от 19.45ч. майките от " Системата ни Убива “, даваме микрофона на младите. Нека ги чуем! " Този апел и...
Традиционно след 20.30 часа от трибуната започнаха изявленията. Пръв се качи юрист Николай Хаджигенов от „ Отровното трио ”, който се обърна към хората с думите: Гледайте на вечерния митинг тук като на безконечния огън. Ние дразним Борисов и държим Гешев надалеч. На 22-и септември още веднъж ще ударим по масата както би трябвало, съобщи още Хаджигенов.
Гражданите скандират „ оставка ”, „ мутри вън ”, надуват свирки и вувузели. Протестиращите освиркват държавното управление и прокуратурата, до момента в който юрист Хаджигенов припомняше казусът с екстрадицията на турския жител Абдула Буюк, за който немският „ Шпигел ” написа „ Как българският министър председател Борисов се трансформира в прислужник на Ердоган “. Статията беше оповестена от редица медии в България, а някогашният основен прокурор, в този момент началник на антикорупционната комисия, Сотир Цацаров излезе с позиция, в която съобщи, че по случая не е позволил каквито и да е нарушавания на закона.
Обстановката на площада е спокойна. Полицейското наличие обичайно е към постройката на Министерски съвет, пост има на ъгъла с улица " Съборна " и при постройката на Народното събрание.

 Анализ: Протестите евентуално няма да накарат Борисов да подаде оставка Анализ: Протестите евентуално няма да накарат Борисов да подаде оставка
Продължаващите към този момент два месеца антикорупционни митинги в България не отслабват. Участниците в тях желаят деполитизация на прокуратурата...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР