В 6 административни области все още не са създадени Сдружения

...
В 6 административни области все още не са създадени Сдружения
Коментари Харесай

В 6 административни области все още не са създадени Сдружения на ВиК операторите

В 6 административни области към момента не са основани Сдружения на ВиК операторите. За да бъдат усвоени европейските средства по Програма " Околна среда " за вложения във ВиК инфраструктура, е належащо да бъдат основани Сдружения на ВиК операторите.

Очаква се до края на март да бъдат оповестени процедурите за кандидатстване по Оперативна стратегия „ Околна среда “, заяви зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова :

Очакванията ни са, че най-късно до третото тримесечие всички планове ще бъдат подадени, тъй като сега се уреждат и устройствените процедури и процедурите по екологичното законодателство за всички капиталови обекти, планувани в плановите оферти.

Европейските средства за ВиК инфраструктура ще бъдат вложени в обитаеми места над 10 000 поданици, добави Цонка Дрянкова – шеф на Главна дирекция „ Оперативна стратегия „ Околна среда “ “.

Разработват се районни прединвестиционни изследвания. Това се прави централизирано от Министерството на районното развиване и благоустройството. Целта на тези районни прединвестиционни изследвания е точно да разпознават къде ние би трябвало да влагаме в агломерации над 10 000 еквивалент поданици.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР