В 58 сгради ще бъде осигурена достъпна среда за хора

...
В 58 сгради ще бъде осигурена достъпна среда за хора
Коментари Харесай

Социалното министерство осигурява достъпна среда за хора с увреждания в 58 жилищни сгради

В 58 здания ще бъде обезпечена налична среда за хора с увреждания с финансиране от Министерството на труда и обществената политика. В тях ще бъдат построени 54 стълбищни подемника, 6 отвесни подемника, 7 рампи и 4 асансьора. Средствата за осъществяването на плановете са от Националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност за 2022 година По нея са утвърдени 58 плана за налична среда на обща стойност от 2,45 млн. лева Това оповестиха от пресцентъра на Мнистерството на труда и обществената политика.

 

Договорите за финансиране са в развой на сключване, с цел да може до края на 2022 година оборудванията да бъдат инсталирани и разплатени от страна на Министерство на труда и обществената политика. Тяхното осъществяване ще обезпечи налична среда, по-добро качество на живот и ще облекчи изискванията за напредване на 86 души с увреждания. По плановете ще бъдат построени общо 71 уреди в жилищни здания на територията на 20 общини. 

 

МТСП ще отпусне финансиране и за осъществяването на 8 планови оферти за възстановяване на персоналната подвижност на хора с увреждания с обща стойност от близо 50 000 лева От тях 4 са закупуване на пригоден автомобил и придобиване на дееспособност за ръководството му. Чрез други 3 плана ще се създадат промени в структурата на колата, с цел да може да се употребява от човек с увреждания. Одобрен е и 1 план за монтиране на приспособление за качване и събаряне на инвалидна количка.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР