В 5 часа в събота сутрин Австрия затвори сухопътната си

...
В 5 часа в събота сутрин Австрия затвори сухопътната си
Коментари Харесай

Австрия затвори сухопътните си граници за българи и румънци, връщащи се в Германия

В 5 часа в събота заран Австрия затвори сухопътната си граница за българи и румънци, връщащи се назад в Германия. Посолството ни във Виена разгласи след инспекция, че от унгарска страна няма смяна в пропускателния режим. Товарни коли се пропущат непрекъснато, а леки коли – сред 21 и 5 часа, само че това става постепенно.

Дипломатическите ни чиновници са подготвени да окажат подпомагане на изпаднали в усложнение български жители, изясняват от външното министерство. А до момента в който броят на умрелите в международен мащаб продължава да пораства, доста страни постановат още по-строги ограничавания.

Испания предизвести жителите си, че армейски патрули могат да ги арестуват, в случай че са на открито без основателна причина. Със заповед на държавното управление хотелите в страната би трябвало да бъдат затворени до 7 дни, откакто смъртните случаи се усилиха внезапно.

Днес и в Грузия бе оповестено изключително състояние, което ще продължи един месец.

Германската провинция Бавария стана първата в страната, в която беше наложена тотална обсада.

Във Франция удвоиха полицейските патрули по гарите, с цел да предотвратят ваканционни пътувания през уикенда.

Редица американски щати към този момент подредиха цялостна обсада. Един от всеки петима американци би трябвало да си стои у дома, сочи статистиката. Кънектикът и Ню Джърси се причислиха към Илинойс и Калифорния, които не разрешиха на жителите си да излизат. В щата Ню Йорк затвориха всички магазини с изключение на аптеките и супермаркетите.

В Съединени американски щати вирусът лиши живота на 230 души, а инфектираните са 18500.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР