В 46-ото Народно събрание ПГ на ГЕРБ-СДС ще бъде силна,

...
В 46-ото Народно събрание ПГ на ГЕРБ-СДС ще бъде силна,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще бъде опозиция в 46-ото НС

В 46-ото Народно заседание ПГ на ГЕРБ-СДС ще бъде мощна, градивна и способена съпротива. Това съобщи ръководителят на ПГ на обединението Десислава Атанасова. Тя добави, че главният им конкурент няма да бъдат ръководещите партии, които и да са те, а ще бъде хаосът.

„ Предсрочните парламентарни избори не излъчиха безапелационен победител, все пак – „ Честито на първите “. Те се организираха при ниска изборна интензивност и очевиден напън на служебното държавно управление против членове и симпатизанти на ГЕРБ. Действията на представители на служебния кабинет издълбаха още разграничителни линии в българското общество “, сподели Атанасова.

Според нея провелите се избори са задълбочили политическата рецесия и през днешния ден сме очевидци на фрагментирана политическа система, и неспособност да се сформира устойчиво ръководство.

Атанасова прикани за възобновяване на политическия разговор, преустановяване на войната сред институциите и съставяне на национално единение. Тя съобщи, че обединението не чака да бъде поканена да договаря за бъдещето ръководство.

„ Това са трите най-важни условия за справяне със здравните, икономическите и обществените проблеми, които стоят пред нашето общество. Загрижени сме, че управническите цели на партия Има Такъв Народ не видяхме да бъде обявено нито едно от тези провокации. В бързината да сформират проектокабинет сътрудниците от групировката на Станислав Трифонов бяха не запомнили даже да упоменат тези проблеми. За нас това е признак на некадърност да се регистрират и да възприемат обстоятелства “, разяснява Атанасова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС предвижда, че държавно управление няма да бъде формирано. Атанасова добави, че те няма да поддържат кабинет на малцинството.

„ Винаги, когато сме взели участие в ръководството, сме държали да носим отговорност за решенията, които взимаме. Евентуалното бъдещо ръководство ще бъде изправено пред още един проблем, който ще му бъде наследен от служебния кабинет – растящата вътрешна борба в българското общество “, посочи тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР