В 40-градусовите жеги брегът на Дунав се напълни с търсещи

...
В 40-градусовите жеги брегът на Дунав се напълни с търсещи
Коментари Харесай

Въпреки забраната: Брегът на Дунав край Видин и Русе се напълни с плажуващи

В 40-градусовите жеги брегът на Дунав се изпълни с търсещи сянка и хладина. Къпането в реката обаче се оказа неразрешено и при Видин, и при Русе.
Много поданици на Видин отидоха тази седмица на плажа покрай замъка „ Баба Вида “. Някои от тях влязоха и във водата.
„ Забраната за къпане е по рекомендация на РЗИ, тъй като водата е рискова за здравето”, изясни Момчил Станков, регионален шеф на Видин.
Русенци също търсят избавление от жегите край Дунав. След като обичаният им Конски плаж беше премахнат поради ремонта на крайградската кейова стена, единственото място за отдих и хладина остана плажът под хижа „ Приста”. Русенци го харесват, тъй като, когато равнището на река Дунав спадне доста, безусловно по пясъка пешком могат да стигнат до отсрещния остров Люляка.
По цялото крайбрежие на Дунав край Русе обаче къпането е неразрешено. Пренебрегвайки възбраната, с цел да избягат от горещината в града, хората въпреки всичко намират хладина край реката. Част от тях са готови за плаж с чадъри, други - импровизират със сянката.
От общината са сложили табели, с които предизвестяват, че влизането в Дунав на това място е рисково, само че санкциите за нарушителите са от 2 до 50 лв..
„ Има течения, подводни ями, плаващи дънери, неща, които вършат реката много рискова за плуване и за къпане и няма по какъв начин да се наеме избавител, който да поеме риска в такива условия”, съобщи Спасимир Димитров, шеф по сигурността в Община Русе.
Проби от реката край Русе се вземали най-малко два пъти годишно, споделиха от РЗИ. Засега не е ясно какъв брой чиста е водата на Дунав, само че пък е ясно, че къпането на всички места в русенско е неразрешено.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР