В 28 от общо 45 изследвани от Global Property Guide

...
В 28 от общо 45 изследвани от Global Property Guide
Коментари Харесай

Къде имотите поскъпнаха най-много

В 28 от общо 45 изследвани от Global Property Guide градове в света се регистрира растеж на цените на жилищата през третото тримесечие на тази година по отношение на същия интервал на предходната. Имотният взрив в международен мащаб е налице, само че е доста занимателен по отношение на предишни интервали. Над половината от международния заможен пазар е показал по-слаба динамичност в интервала юли-септември по отношение на предишни години. Това приказва за международно закъснение на темпа на повишаване на така наречен „ бетонно злато”.

Основните стопански трендове няма да доведат до нов взрив на пазара на недвижими парцели. По всичко проличава, че Северна Америка се намира в края на дълъг стопански напредък. Азитско-тихоокеанския район е по-слаб вследствие на комерсиалната война, а Близкият изток страда от политическо напрежение и обезценяване на петрола. В по-голямата част от Стария континент цените на жилищата порастват.

Най-силният пазар през третото тримесечие на настоящата година е Пуерто Рико. Там цените са се повишили с 10.59% по отношение на същия интервал на 2018 година На второ място е Германия с растеж от 9.46%, а на трето – Португалия, където нарастването на квадратен метър жилищна повърхност е 7.92%. В ТОП 5 влизат още Словакия и Чили, където повишаването е надлежно е 6.67% и 6.5%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР