В 27 дестинации се представят 170 български общини със своят

...
В 27 дестинации се представят 170 български общини със своят
Коментари Харесай

Ангелкова: Създаването на различни туристически продукти е тласък за развитието им

В 27 дестинации се показват 170 български общини със своят история, просвета, обичай и кулинария, дигитализацията на този артикул ги демонстрира пред света

Туризмът е секторна политика и зависи от всички нас - бизнес, страна и локална власт. Показвайки пред света благосъстоянията на страната ни и посредством тях основаните разнородни благоприятни условия за туризъм у нас- културно-исторически, балнео и спа, състезателен, познавателен, кулинарен и други, ние сътворяваме условия за икономическо развиване на локалните общности и занаят на хората там. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на конференция на тематика „ Ролята на устойчивия новаторски туризъм в насърчаването на приобщаващия напредък, търговията и икономическото съдействие “, проведена от посолствата на Република Индонезия, Република Корея и Република Турция в България, като самодейност на МИКТА. Форумът се организира в Софийския университет „ Св. Св. Климент Охридски “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

За да подкрепим локалните общности посредством поощряване на интереса към профилирани форми на туризъм, Министерството на туризма сътвори общо 27 тематични дестинации, измежду които 8 културно-исторически, 12 винени и кулинарни и 7 балнео-и СПА, сподели министърът. В тях са включени към 170 български общини. Широкото разпространение на другите дестинации, всяка от които разкрива спецификата и културата на района, е от значително значение за насърчаването на растежа и икономическото развиване. Дигитализацията на показаните дестинации разпространява пред света уникалността на всеки район. Всичко това подкрепя устойчивото развиване на туризма, повдигнат в стопански приоритет от премиера и държавното управление, сподели министър Ангелкова и напомни, че секторът дружно със обвързваните с него действия способства за образуването на близо 12% от брутния вътрешен артикул на България и към 11% от общата претовареност.

Ето за какво дигитализацията в туризма е измежду главните цели в активността ни, защото тя прави дестинация България доста по-привлекателна както за задгранични гости, по този начин и за вложители. Бързата интернет връзка у нас и удобното ни географско състояние способстват за визията на България като устойчива и новаторска туристическа дестинация с капацитет за поощряване на приобщаващ напредък, комерсиално и икономическо съдействие. В помощ на бизнеса и вложителите е и политиката за понижаване на административната тежест в туризма, към този момент бяха отстранени 19 типа документи, а всички услуги на туристическата администрация може да се заявят онлайн 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата от всички краища на света, означи министър Ангелкова.

Тя подчертава и върху създадената Национална тактика за стабилно развиване на туризма и проект за деяние към нея. Целта ни е да привличаме посетители от далечни пазари, като Китай и Индия, само че и да надграждаме постигнатото досега. Аз и екипът ми работим освен за популяризирането на дестинация България, само че и за основаването на резистентен и първокачествен артикул, заключи министърът.

МИКТА - Асоциация за съдействие в стопанската система, сигурността, опазването на околната среда и устойчивото развиване, учредена в границите на съвещание на Организация на обединените нации като неофициална структура/ платформа за договаряния през 2015 година от Мексико, Република Индонезия, Република Корея, Република Турция и Австралия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР