В 26-ия лунен ден лунните енергии оказват силно въздействие върху

...
В 26-ия лунен ден лунните енергии оказват силно въздействие върху
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – четвъртък– 26 май 2022

В 26-ия лунен ден лунните сили оказват мощно влияние върху нашите органи, ето за какво идеалният вид е да се гладува. Но в случай че това ви наподобява невероятно, просто се пробвайте да намалите количеството употребявана храна.

Не би трябвало да се яде месо. Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, артикули от брашно, консервирани храни и полуфабрикати през днешния ден. Всяка храна може да се трансформира в отрова. Богато препълнена маса не се предлага. Днес не трябва нито да се пие, нито да се пуши.

Диетата би трябвало да бъде съвсем напълно зеленчуци и плодове, и най-хубавият вид е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.

Нашата храносмилателна система през днешния ден се нуждае от доста деликатно отношение. Ако не спазвате минималните ограничавания, в случай че не коригирате нормалната си диета съгласно рекомендациите, рискувате да получите тежки обостряния на хронични болести, лекуването, на които може да продължи дълго време.

Храна на деня е куркумата – работи противогъбично, намалява холестерола, възстановява активността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър резултат има въобще върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, защищава от отичане. Съдържа доста желязо, калций, йод, фосфор.

БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ В БЯЛ СОС

Продукти: 1,200 кг брюкселско зеле, 80 г краве масло, 1 лимон, 250 мл прясно мляко, 1 с. л. брашно, копър, магданоз, сол.

Приготвяне: Брюкселското зеле се почиства и измива, пуска се в съд с гореща подсолена вода и се сварява. Отцежда се и се поставя в паница. Залива се с част от разтопеното масло и се поръсва с дребно нарязаните копър и магданоз.

Приготвя се сосът, като брашното се запържва в останалото масло и се разрежда с млякото. Сосът се вари 10-15 минути при непрестанно бъркане, подправя се със сока от лимона и се изсипва върху зелето.

Отгоре се поръсва дребно нарязан магданоз.

Любопитно: Кристина Агилера е последовател на здвасловното хранене. Тя съблюдава плодово-зеленчукови диети, като употребява оптимално сурови плодове и зеленчуци, ядки, семена, сушени плодове, сокове, зародиши и кълнове, зелени храни като коприва, лапад, спанак, киселец и други Понякога към тези храни прибавя риба или пиле.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР