В 24 области в страната във вторник е обявено предупреждение

...
В 24 области в страната във вторник е обявено предупреждение
Коментари Харесай

НИМХ към БАН обяви опасно време днес в 24 области, в 5 от тях по-добре не излизайте от къщите

В 24 области в страната във вторник е оповестено предизвестие за рисково време за 28 ноември, гласи информация на уеб страницата на Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.

Оранжев код за сняг и поледици е разгласен за 5 области в страната за 28 ноември – Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново, където през нощта и преди обяд ще продължи да вали сняг, а снежната завивка ще доближи 10-15 см.

В 19 области е в действие жълт код за значителни превалявания.

В областите София-град, Софийска област и Смолян е разгласен жълт код за превалявания от сняг и поледици. През нощта и в четвъртък снеговалежът ще продължи, като снежната завивка ще доближи 15-20 см.

Предупреждение за значителни превалявания от сняг и дъжд е в действие за областите Монтана, Пазарджик, Пловдив, Русе, Търговище и Разград. Там през нощта и във вторник преваляванията ще продължат. Дъждът ще минава в сняг, като предстоящото количество на преваляванията ще е 10-20 л/кв. м.

Жълт код за значителни превалявания е разгласен за областите Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Шумен, Силистра, Добрич и Варна. Валежите от дъжд ще продължат през нощта и в четвъртък преваляванията, като предстоящите количества дъжд са 10-20 л/кв. м.

Какво ще е времето по дни и часове към този момент може да видите в най-новата графа на БЛИЦ, в която ще ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР