В 21-ви век вече знаем, че женският оргазъм не е

...
В 21-ви век вече знаем, че женският оргазъм не е
Коментари Харесай

5 причини за липсата на оргазъм при жените

В 21-ви век към този момент знаем, че женският оргазъм не е нито мит, нито биологична случайност. Сексът и желанието са най-природно естествените неща, а оргазмът е прекарване, което ревитализира и освобождава организма, написа sexwell.bg.

Много хора обаче не стигат до оргазъм. Той им се изплъзва... от време на време. Или постоянно. И в случай че сте от хората, които считат, че са същински богове в леглото и в никакъв случай не са срещали " несвършващ " човек, тази статистика може да разбие сърцето ви - съгласно проучване извършено от Университета в Канзас, измежду 4 000 полово дейни интервюирани, 67% от дамите и 30% от мъжете симулират оргазъм, тъй като не могат да стигнат до него по време на секс.

Ако сте от ощетената страна, нещата наподобяват още по-обезкуражаващи. Да кажем, че сте изчели всички типове литература с тантрически, спиритуални или чисто механически тактики за приемане на оргазъм и знаете в коя минута от секса под какъв ъгъл да застанете и каква мантра да повтаряте...но не става. Не става, не става и не става! Малко неща въздействат на настроението и душeвността по този начин, както едно непостигнато приключване - то, в действителност, тъкмо по тази причина се назовава " приключване ", тъй като в случай че го няма, остава чувство за някаква липса на свършек.

Оргазмът при хората е колкото идентичен, толкоз и самостоятелен. Макар че неналичието на оргазъм се среща най-вече при дамите, доста допустимо е и някои мъже да изпитват усложнение с постигане на висшото наслаждение по време на секс. Какво стои на пътя на полагащото ви се по право задоволство?
1. Мозъкът и паниките
Страстоубиец номер 1 е личният ви мозък. Конкуренцията сред мозъка и половите органи е яростна и всеки гледа да придърпа чергата към себе си. Ако сте от по-тревожните персони, изключването на мозъка по време на секс може в действителност да ви е задача невъзможна. Когато ви гони мечка, не ви е до секс. Това е нагледно казано, само че в случай че всички фамилни и работни проблеми си лягат с вас на леглото, сексът ще бъде регистриран като деяние, само че оргазмът може и да не се включи в играта.

„ Трябва да сготвя “, „ Днес направих огромна неточност в работа, какво ли ще стане в този момент? “, „ Какво ще стане, в случай че детето не влезе в детска градина? “, „ Този месец имаме доста разноски... “

Мислите от този вид имат огромни червени боксови ръкавици и нокаутират всяка опция за оргазъм. Щом един път подкарате някакъв монолог в главата си, вие излизате от секса. Все едно да се пробвате да четете, до момента в който някой удря барабани до главата ви.

Решение: въпреки че доста би помогнало да потърсите психотерапевт за оправянето с тревогата, можете да опитате и сами да се преборите с мислите си. Опитайте да приемете секса като време, което отделяте за двама ви, а не услуга, която небрежно ще извършите за колегата си. Готвенето, грешката в работата, несигурността към влизането в детската градина, покачващите се разноски и всичко останало ще бъде същото и след един час, и светът няма да свърши. Оргазмът в действителност може да ви разведри и да ви даде пресен взор над житейската ви обстановка.
2. Грешните и непрестанни упования
„ Защо не ставаааааааа?! “

Със сигурност ви се е случвало най-малко един път, да изкрещите на разум или на глас тъкмо тези думи! Ако сте си разрешили да мислите за отговорности и паники, рано или късно стартирате да се чудите по кое време цялото това люлеене ще докара до оргазъм. И тук е уловката - в случай че си задавате този въпрос, от дълго време към този момент не вършиме секс. Започвате да се самонаблюдавате в профил, пробвайки се да откриете повода за бавенето и неналичието на оргазъм. Може би ръката ви изтръпва? Брадата му ви драска? Отнякъде става течение? Започвате да се напрягате, а когато сте напрегнати не можете да дишате вярно.

" Защо не е като в порнотоооо?! "

Да слезем на земята. Порното е толкоз действително, колкото са действителни филмите и сериалите - развлечение, основано да разпуска. В действителността не всички хора са основани еднообразно: някои се възбуждат елементарно, други имат потребност от малко или доста загрявка. Ако единият сътрудник има вяра в илюзията, че „ добър в леглото” значи да се мята като шаран в плитководие, то доста биха предпочели да симулират, в сравнение с да търпят цялото това напрежение.

Решение: Пуснете контрола, не можете да предизвикате оргазъм принудително. Правете нещата, които усещате като хубави. Да, може да не получите оргазъм в този момент. Не е краят на света. Опитайте се да дишате с отворена уста, имитирайки приемане на оргазъм – по този начин ще поемете доста О2, мозъкът ви ще се замае леко и евентуално ще млъкне най-малко за няколко секунди, до момента в който вие се наслаждавате на чувствата.
3. Непознаване на тялото
„ Той беше доста некомпетентен, а аз – не”, споделя една дама за някогашния си - „ Нямаше концепция какво прави, не се вслушваше в упътвания и като цяло въобще не му пукаше дали ще свърша. Накрая нямаше смисъл да протакаме тази чудовищна досада, изсъхвах изцяло и нямах самообладание да се махне от мен. Най-лесният и не-груб метод да приключа всичко това бе да симулирам оргазъм и да се свърши”.

Сексът се прави от двама души, за двама души. Съответно всеки би трябвало да си е " написал домашното " по отношение на своето тяло и това на колегата си. Какво имаме поради?

Ако една жена или един мъж не познава личното си тяло, не може да чака другия вълшебен да знае къде и по какъв начин да пипне. В същото време, в случай че една жена или един мъж не демонстрира интерес да разучи тялото на половинката си, то на нея/него не може да се разчита, че се грижи за интереса на колегата си по време на секс.

Решение: Мастурбацията е най-хубавият метод човек да опознае особеностите на тялото си. Разбира се, постоянно преоткриваме какво ни харесва и какво ново можем да опитаме, само че е значимо да " ревизираме " постоянно. В същото време би трябвало да останем любопитни и към отсрещния човек! Много хора се нуждаят от любовна игра и милувки, с цел да свършат. Понякога повече в сравнение с си мислите. Понякога и с играчки. Да хвърлите някой на леглото и да го/я „ зажулите” няма да предразположи към оргазъм. Е, има и такива, които харесват и това, само че те нормално си споделят. Преди да употребявате каквото и да е (играчки, пръсти, езици), разберете какво харесва индивидът до вас, интересувайте се. Ако е срамежлив/а, дано просто ви споделя какво му/й е прелестно до момента в който го вършиме. Горещият секс е двупосочна улица.
4. Комфорт и сигурност
Неща като базов комфорт и сигурност са от изключителна значимост за приемане на оргазъм. На човек би трябвало да му е топло, само че не горещо, да не е гладен само че и да не е преситен, и да се усеща в сигурност, в това число да има доверие на индивида, с който прави секс. Ще се изненадате каква огромна необичайност е това събитие.

Решение: Когато желаете да получите оргазъм, подгответе атмосферата - безусловно и преносно. Не очаквайте да свършите, в случай че вършиме секс на стълбището на някой вход или в тоалетната на заведение. Заключена врата, добре проветрено и топло помещение, меки завивки и човек, който би заложил главата си за вас е съвършената причина за едно същински изцеждащо приключване!
5. Чиста биология
Да, неналичието на оргазъм може да е биологичен феномен, само че това може да удостовери единствено доктор. Има някои дребни ежедневни дреболии, които могат да повлияят на възможностите за оргазъм:
липса на вагинално навлажняване - взема решение се с лубрикант; безчувственост на помещението - изследвания демонстрират, че дамите с боси и студени крайници получават оргазъм доста по-рядко; дехидратация - незадоволителното приемане на течности също може да повлияе на възможностите за оргазъм;
Решение: Хидратирайте се през целия ден, вземете си първокласен личен лубрикант и затоплете спалнята. На пръв взор дребни неща, само че в случай че се погрижите за тялото си, то ще ви отвърне с обич!

Комуникирайте намерено с половинката си, тъй като интимността е фундаментална за построяването на една дълготрайна и щастлива връзка. А интимността не е единствено секс - тя е и шерване, сигурност, доверие, грижа. Как да помогнете на себе си, с цел да престанете да губите скъпи мигове в актьорско майсторство? Погрижете се за себе си, бъдете с отворен разум за нови неща и се оставете в ръцете на природата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР