В 21-ви век снимките в интернет не са най-достоверният източник

...
В 21-ви век снимките в интернет не са най-достоверният източник
Коментари Харесай

Лъже ли Грета Тунберг?

В 21-ви век фотосите в интернет не са най-достоверният източник и не би трябвало да им се има вяра доста. По този мотив избухна свада сред Грета Тунберг и немските железници.

Шведската активистка беше упрекната в неистина от Deustche Bahn за думите ѝ, че е пътувала в препълнен трен.

Тийнейджърката пусна фотография в Twitter, на която тя е седнала, обградена от куфари и чанти, гледайки замислено през прозореца на немския трен, до момента в който се вози към мястото, където живее. 
 

 Преглед на изображението в Twitter  Преглед на изображението в Twitter

" Пътувам в претъпканите влакове през Германия. Най-после на път за дома ", написа тя.

Отговорът на Deustche Bahn пристигна незабавно, които опровергават думите ѝ, като споделят, че Грета се е возила в първа класа сред градовете Касел и Хамбург.

„ Щеше да е също толкоз добре, в случай че бяхте споделили какъв брой другарски надъхан и способен е екипът ни, който се грижеше за вас на мястото ви в първа класа “.

В Twitter се появиха постове с нападки срещу германски политици, които неглижират публичния интерес като строят автомагистрали, а не благоустрояват железниците, които вредят по-малко на околната среда. Отговарят им все по-яростни съперници на Грета, които към този момент имат в ръцете си доказателство, че не всичко, което младата шведка споделя, е истина. Някои от хората дори акцентират, че от фотографията на Грета се вижда ясно, че влакът не е претъпкан, щом има място за целия ѝ багаж и самата нея на пода, а и в близост не се виждат никакви хора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР