В 21 часа снощи за пръв път в историята на

...
В 21 часа снощи за пръв път в историята на
Коментари Харесай

Словения с полицейски час заради коронавируса

В 21 часа нощес за пръв път в историята на самостоятелна Словения в действие влезе полицейски час или ограничаване на придвижването от 21 часа вечерта до 6 часа сутринта, оповестява белградското радио Б-92.

Въвеждането на полицейския час в Любляна мина умерено, като малко след 21 часа улиците останаха пусти, а фоторепортер на локален вестник снима на улиците единствено служители на реда, оповестява Индекс. По-различно бе в Марибор, където към стотина стачкуващи се събраха на основния площад и викаха, че полицейският час е противоконституционен.

Премиерът Янез Янша нощес, като реакция на митинга, заяви в Туитър, че в Словения през миналите 24 часа има над 1100 новозразени и прикани хората да се вразумят. Сутринта представителят на държавното управление за ковид Йелко Кацин моли хората да останат по домовете си.

" Наистина, останете си у дома, в случай че можете. Мнозина от нас би трябвало да вървят на работа, изключително през днешния ден. Пазете се и се обадете на тези, на които им е нужна помощ. Те не са малко ", е написал Кацин.

От среднощ в Словения могат да се събират най-вече шест души, а съществува и възбрана на придвижването сред районите. В алените райони фризьорските и козметичните салони могат да одобряват единствено един клиент на пространство от 20 квадратни метра.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР