В 21.10 ч. на 31 май 2000 г. се излъчва

...
В 21.10 ч. на 31 май 2000 г. се излъчва
Коментари Харесай

Преди 20 години Ефир 2 каза сбогом на зрителите

В 21.10 ч. на 31 май 2000 година се излъчва последното предаване на Ефир 2 - филмът " Снимка за довиждане! " на Екатерина Генова, водеща на " Ах, тези муцуни! ". След него има една последна емисия вести, филм и концертът " Само една нощ с Рики Мартин ".

В телевизионната кула са генералният шеф на Българска национална телевизия Лиляна Попова и изпълнителният - Радомир Чолаков. Двамата са занесли бонбони и шампанско. Половин час преди сигналът да бъде изключен, на екрана се появява надпис " Ефир 2 благодари на българските фенове ". Попова и Чолаков дружно с екипа се разписват в дневника на излъчването, който се води за всяко предаване.

" Тръгвайки от кулата, взех дневника и още си го вардя у дома ", спомня си Радомир Чолаков.

40 минути след среднощ сигналът е изключен. Така, след 25 години станалата емблематична втора стратегия на Българска национална телевизия стопира да съществува, с цел да освободи периодичност за първата частна телевизия у нас - bTV.



Как стартира всичко?

На 11 декември 1973 година с протокол 696 на Политбюро на Централния комитет на Българската комунистическа партия е взето решение за основаването на втора стратегия на малкия екран, като се планува тя да се синхронизира с стратегии на районните телевизионни центрове. Първото пробно лъчение е осъществено на 9 септември 1974 година, а тъкмо година по-късно тогавашният шеф на малкия екран Иван Славков дава старт на новата стратегия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР