В 20:00 часа на територията на Sofia Summer Fest очакваме

...
В 20:00 часа на територията на Sofia Summer Fest очакваме
Коментари Харесай

``Човекът, който продаде кожата си`` сред днешните заглавия на Sofia Film Fest |

В 20:00 часа на територията на Sofia Summer Fest чакаме феновете на прожекцията на „ Човекът, който продаде кожата си “. Историята, разказана от режисьорката Каутер Бен Хания, е за пътешествието на млад, сензитивен и емоционален сириец през Европа. За да избяга от войната и да живее с любовта на живота си, той се съгласява един от най-ярките съвременни художници да татуира гърба му. Превръщайки тялото си в влиятелно произведение на изкуството, емигрантът ще открие, че решението му може да значи всичко друго, само че не и независимост.

Ето каква е програмата на Sofia Film Fest през днешния ден:

ДОМ НА КИНОТО |

В 16:00 и в 20:30 часа са планувани две прожекции на „ ДАУ. Наташа “ - предизвикателният план на съветския режисьор Иля Хржановски, показан като план на София Мийтингс през 2005 година. „ ДАУ. Наташа “ бе селектиран в главния конкурс на Берлинале 2020 и отличен със „ Сребърна мечка “ за операторското майсторство на Юрген Юргес (работил с Фасбиндер и Вим Вендерс).

„ Дори тези, които не знаят нищо за плана ДАУ на Иля Хржановски – огромна симулация на тоталитарната система от времето на Сталин до през днешния ден, ще могат да разпознаят в артистичните и политическите измерения на творбата радикална форма на кино, която се движи сред художествената небивалица и действителността. Заедно с режисьорката Екатерина Ортел, оператора Юрген Юргес и отбор от непрофесионални артисти Хржановски наднича в бездните на човешката душа, като стига до (не)човешки крайности. “ (Берлинале 2020)



От 18:45 часа в Cush.bar. Дом на киното е планувана да се излъчи специфична zoom-среща с създателя на плана ДАУ, на която Иля Хржановски ще показа едно от най-амбициозни инициативи в актуалната киноистория. Мултимедийният план, сниман в продължение на повече от 10 години, трансформира метода, по който се основава кино като цяло. Снимките са без спиране, 24 часа в денонощието, в постройка в Харков, наречена „ Институтът “, напълно преобразена в духа на епохата на тоталитаризма, в нещо като паралелна действителност. Стотици участници вземат решение да изоставят познатото всекидневие и се съгласяват да се включат в този самобитен теоретичен и метафизичен опит, като всеки подробност от живота им предстои на снимане.

В 18:30 часа стартира прожекцията на най-новия филм на израелския режисьор Дорон Еран - „ Изневяра “. Историята споделя за юриста Шачар Тритоп, сътрудник във водеща юридическа компания, който взема решение да впрегне силата на обществените мрежи, с цел да сътвори виртуален ухажор за брачната половинка си Яел.



КИНО ЛЮМИЕР |

В 18:30 часа фестивалната аудитория има опция да види на огромен екран специфична селекция от късометражни произведения на Теодор Ушев, която носи предизвикателното име USHEV HARDCORE XPERIMENTAL. Филмите ще бъдат показани персонално от Тео Ушев, който е ръководител на интернационалното жури на 25-ия София Филм Фест.



В 20:30 часа стартира извънредната прожекция на „ Розовият облак “, дебютен филм на бразилската режисьорка Юли Жербазе, който завоюва Голямата премия „ София - Град на киното “ за най-хубав филм в Международния конкурс на 25-ия София Филм Фест. Авторката на кино лентата е специфичен посетител на фестивала, ще получи персонално премията и ще показа творбата си. Историята наблюдава Джована и Яго, които са привлечени един от различен, откакто се срещат на празненство. Ала загадъчен гибелен облак надвисва над града и те са принудени да разчитат единствено един на различен. Тъй като месеците минават, а цялата планета е под карантина, двамата са изправени пред опцията връзката им бързо да завърши. Под напрежението на изолацията, Джована и Яго пробват да се преоткрият един различен, с цел да преодолеят разликите, които заплашват да ги разделят.

Не пропускайте! И забележете: сюжетът е написан през 2017 година, а филмът - сниман през 2019!



КИНО ОДЕОН|

В 18:30 часа английският режисьор Джон-Пол Дейвидсън персонално ще показа своя най-нов филм „ Човекът с шапката “ - сантиментален и музикален роман по пътя, за един човек, който пътува из Франция със своя Фиат 500. Той носи със себе си фотография на непозната жена. Петима ядосани мъже го преследват със Ситроен. По време на своето бягство той научава истории за обич и ненавист, слуша Шуберт, Отис Рединг и се среща с тайнствени непознати. Филмът е композиция сред съвременна музикална авантюра, увлекателна история и няма комедия на фона на прелестните френски пейзажи. Почти без разговори, филмът се прекъсва от прояви на музика, включваща нови композиции от съсценариста и сърежисьор на кино лентата и притежател на „ Оскар “ Стивън Уорбек и песните на Шуберт в забележителното осъществяване на Марк Падмор...



В 20:30 часа фамозният немски документалист Андрес Файел ще показа персонално най-новия си филм „ Екоцид “. Сюжетът придвижва публиката в 2034 година, когато последствията от климатичната злополука са трагични. Темата за безразсъдната политика на човечеството във връзка с международната стопанска система, в която мисълта за опазване и възобновяване на естествените запаси е изтласкана на назад във времето, ще бъде настояща още доста години, до момента в който не се вземат съществени решения за работа по възобновяване на световното екологично равновесие.

Публиката ще има опция да беседва с Андрес Файел непосрествено след края на прожекцията на кино лентата - не пропускайте!

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР