В 2/3 от предприятията ще има финансови стимули, в по-малък

...
В 2/3 от предприятията ще има финансови стимули, в по-малък
Коментари Харесай

Какви коледни бонуси ще раздадат работодателите

В 2/3 от предприятията ще има финансови тласъци, в по-малък % ще са под формата на фирмени дарове и ваучери

Близо 90% от компаниите у нас ще раздадат бонуси за Коледа на чиновниците си. Това демонстрира изследване Българска стопанска камара. Изследването е по поръчка на bTV. Статистиката демонстрира, че те са се нараснали през 2018 година, а едвам 2% от работодателите няма да дадат празнични надбавки. Според зам.-председателя на БСК Камен Колев, това са компании с неприятни финансови резултати през годината.
В 2/3 от предприятията ще има финансови тласъци, в по-малък % ще са под формата на фирмени дарове и ваучери.
" Работодателите осъзнават, че човешкият запас най-съществен и се стремят да го подтикват. Осъзнават, че по този метод могат да го привлекат и задържат – с тези хонорари ”, уточни Колев.
Половината от работодателите ще дадат като коледен
бонус до 20% от месечното заплащане на чиновниците си. До 50% са решили да отделят 1/3 от предприятията, Има и компании, които възнаградят служащите си и с цяла заплата.
13-та заплата ще получат във компаниите с положителни финансови резултати, добър експорт – базовите промишлености, металургията и ИТ бранша.
Колев уточни, че се избира раздаването на
бонус, съгласуван достиженията на един чиновник.
" Мотивите за разпределяне на
бонуси са свързани с корпоративната обществена отговорност на всеки един шеф, те осъзнават, че по-добрите хонорари и условия на труд са значими фактори за привличане на положителни служащи ”, съобщи зам.-председателят на БСК.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР