В 19 ч. в Страсбург ще започне гласуването на Урсула

...
В 19 ч. в Страсбург ще започне гласуването на Урсула
Коментари Харесай

Емоционална реч на Урсула фон дер Лайен в ЕП преди вота за кандидатурата ѝ

В 19 ч. в Страсбург ще стартира гласуването на Урсула фон дер Лайен, претендента за ръководител на Европейската комисия. В няколкочасов многолюден спор през днешния ден германката показа своята визия за бъдещото на Европейския съюз.

През последните часове нейните шансове нарастват, с което е напът да стане първата жена, ръководител на Европейска комисия. Представители на разнообразни европейски институции приканиха евродепутатите да гласоподават за Фон дер Лайен. За да бъде определена, тя би трябвало да получи поддръжката от 374 депутати.

Емоционална тирада на Урсула фон дер Лайен в Европейския парламент в Страсбург. Екологична чиста Европа, минимална европейска работна заплата, равни права на дамите и мъжете, одобрение на Истанбулската спогодба от целия Европейски Съюз, нова политика за миграцията, съблюдаване на правилата на правовата страна. Това са единствено част от акцентите в бъдещите проекти на Фон дер Лайен.
Урсула фон дер Лайен - претендент за ръководител на ЕВропейската комисия: Трябва намерено да приказваме за насилието. Една от всеки пет дами е била жертва на принуждение в Европейски Съюз. Европейският съюз би трябвало да одобри Истанбулската спогодба.
Европейската национална партия разгласи безапелационна си поддръжката си за фон дер Лайен. Някои евродепутати въпреки всичко са скептични.

Радан Кънев - евродепутат от Демократична България/ЕНП: Това, което не съм уверен, само че за мен е определящо е, че макар тази мощна федерална визия за Европейски Съюз на Урсула фон дер Лайен, нямаме изясненост какви ограничения, какви политики в правосъдната сфера тя ще приложи.
Според Андрей Ковачев депутатите от ГЕРБ поддържат Фон дер Лайен, като се изключи позицията ѝ за Истанбулската спогодба.
Андрей Ковачев, ГЕРБ/ЕНП: Много ясно би трябвало да се каже, че каква е позицията на ръководителя на Европейска комисия е значимо, само че тази тематика не зависи от Европейска комисия.
Групата на социалистите и демократите е разграничена. Италианците и испанците ще поддържат германката, само че германците - не. Иво Христов също е срещу избирането ѝ.
Иво Хрисов - евродепутат от БСП/Социалисти и демократи: Като българи ние знаем какъв брой костват политически планове преди гласоподаване, тъй че аз не виждам съображение да бъде подкрепена.
Либералите евентуално ще поддържат Фон дер Лайен. С избрани условия.
Илхан Кючюк - евродепутат от ДПС/Обнови Европа: Вече не е настоящо да се приказва за скорости, а за двойни стандарти - това се видя и при пакета подвижност и при храните и бялата техника. Това е отношение и моят въпрос е какво има намерение да направи по този проблем.
Разделена е и групата на консерваторите и реформистите. Поляците от " Право и правдивост " поддържат германката, а останалите - не.
Ангел Джамбазки, евродепутат от ВМРО/Европейски консерватори и реформисти: Има опция да получи към 30 гласа от нашата група, които може да са решаващи за избирането ѝ.
Зелените и крайнолевите също са срещу. Крайнодесните също, само че самата Фон дер Лайен разгласи, че не желае тяхната поддръжка. А на Найдъл Фараж от партията Брекзит сподели, че от такива като него Европейски Съюз може и да се откаже.
 Кои са целите в програмата на Урсула фон дер Лайен? Кои са целите в програмата на Урсула фон дер Лайен?
Европейският парламент ще гласоподава довечера кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия. Резултатите ще станат ясни...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР