В 17 часа днес БСП върна на президента Радев неизпълнен

...
В 17 часа днес БСП върна на президента Радев неизпълнен
Коментари Харесай

БСП получи благодарност от президента при връщането на мандата

В 17 часа през днешния ден Българска социалистическа партия върна на президента Радев несбъднат мандата за сформиране на държавно управление. Държавният глава благодари на партията за градивния опит за договаряния, а и за активността на членовете й в служебния кабинет. От своя страна соцлидерът Корнелия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия е направила всичко допустимо да има държавно управление, само че не е срещнала поддръжка от Има Такъв Народ, Демократична България и " Изправи се!... ".

Сега към този момент времето за действие на актуалното Народно заседание зависи само от Румен Радев. Няма период, в който той би трябвало да разпусне Народното събрание. Радев даде да се разбере няколко пъти през последните седмици, че желае Народното събрание да актуализира бюджета.

Цял ден през днешния ден, а и вечерта, в Народното събрание На излизане от " Дондуков "  2 пред публицисти Нинова изрече терзание от хаоса в пленарна зала. Но съобщи, че не се тормози от общото гласоподаване на Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи по въпроса за пенсиите. Трите партии направиха по този начин, че на пенсионерите да се даде по 120 лева до края на годината. " Считаме това за вярно. Не ни интересува какви обединения им се костват на другите ", съобщи Нинова.

Соцлидерът сподели още, че попитала президента по кое време той ще разпусне Народното събрание. Радев обяснил, че утре ЦИК ще даде мнението си по кое време и по какъв начин е най-добре да се проведат изборите. " Ние сме за избори 2 в 1 ", съобщи Нинова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР