В 17:30 да свикаме извънредно заседание на Комисията по отбрана,

...
В 17:30 да свикаме извънредно заседание на Комисията по отбрана,
Коментари Харесай

Заради падналия дрон: Свикват извънредно заседание на Комисията по отбрана, изслушват Тагарев

В 17:30 да свикаме изключително съвещание на Комисията по защита, с цел да получим повече информация и да изслушаме военния министър Тодор Тагарев. Това разгласи ръководителят на Комисията и народен представител от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев в Народното събрание във връзка падналия дрон край Тюленово, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Военният министър ще даде ясна и безапелационна информация какво тъкмо се е случило и какви са аргументите. Мисля, че това е значимо, тъй като тематиката е задоволително сензитивна и не би трябвало да се разрешават спекулации по нея, а и да може обществото да е осведомено ", уточни още той.

" Да се задейства ПВО-то на Тюленово за сходен дрон не е доста съществено, тъй като дронът е доплувал най-вероятно. Нека да забележим какво ще стане ясно на комисията и да не упрекваме никого преди този момент. Хората в Българската армия си правят съзнателно работата ", сподели националният представител от ПП-ДБ и член на комисията по защита Ивайло Мирчев.

" Трябва да успокоим хората, да забележим какво тъкмо се е случило там, а не да приказваме за промяна на министъра. Ако не е действано съответно, ще има съответната инспекция ", добави Мирчев.

Според Гаджев, Тагарев очевидно е имал поради, че всяка седмица се обезвреждат невзривени муниции от Втората международна война или от Балканските войни. " Модулните групи, които се занимават с неутрализиране на муниции, са достъчно огромни експерти. Нека да забележим дали е неправилно свестен министър Тагарев ", счита Гаджев по отношение на изказванията на министъра на защитата, че всяка седмица в България се случват сходни произшествия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР