В 17:23 часа (българско време) днес ще се случи важно

...
В 17:23 часа (българско време) днес ще се случи важно
Коментари Харесай

Астролозите: Днес е денят Х - започват големи промени

В 17:23 часа (българско време) през днешния ден ще се случи значимо астрологично събитие, което в предишното постоянно е водило до провал на някоя империя. Това е по този начин нареченото съединяване на бавните, само че отделящи голяма сила, планети Сатурн и Плутон. Дори единствено то е задоволително, с цел да се означи, че 2020 година е една от най-възловите в нашето съвремие за политическата смяна на света. В добавка обаче този път съединението ще е тройно, тъй като в него ще взе участие още една мощна планета – Юпитер, написа Флагман.

Според астролозите, това вещае края на огромен исторически цикъл на нашата планета и началото на нов. Става въпрос за смяна не просто в политическите връзки сред страните, а за замяна на водещите страни в света и за нов стопански ред. В предишното, единствено при съвпад на Сатурн и Плутон, е имало големи стопански и политически разтърсвания. Затова е забавно да се наблюдава какво ще се случи в този момент. Отговор на този въпрос от една страна дава историята, а от друга - прогнозите на няколко от най-хубавите политически астролози от Русия и Украйна.

Макар през 2006 година астрономите да зачертаха Плутон от листата с „ естествените “ планети и да я класифицираха като „ планета джуде “, за астрологията тя е най-мощният фактор за преразпределение на финансово и политическо въздействие в света. Неслучайно, показват астролозите, радиоактивният детайл, употребен в нуклеарните реактори и атомните бомби, се назовава плутоний, а самата нуклеарна физика получава бурно развиване незабавно след откриването на планетата Плутон от американския астроном Клайд Томбо през 1930 година. В античната митология Плутон се е възприемал като предводител на Царството на мъртвите, ръководещ духовете на всички умрели и несметните благосъстояния на подземния свят.

За астрологията Сатурн пък е планетата, чиято сила подклажда масите да желаят завършек на досегашните порядки, без към момента да е ясно какво би се настанило на тяхно място. Тоест – разпад на системата в миг, когато към момента липсва нейна опция. В мунданната (от латински: мундо – свят) астрология Сатурн е планетата, виновна за властническия и тоталитарен жанр на ръководство на страните, в чиито хороскоп тя оказва въздействие. Много политически водачи, които са успявали да реализират задачите си и да ръководят твърдо страните си, са имали Сатурн в своите хороскопи.

Затова, когато тази планета е в съвпад с Плутон, постоянно се отделя мощна сила, замъгляваща разумното и умишлено мислене на значими политически водачи и на цели нации, която подбужда всеобщите придвижвания и митинги, неподлежащи на надзор. Заиграването сред Сатурн и Плутон в миналите години постоянно е водило до гибелта или убийството на значим международен водач, което пък е предопределяло края на обвързван с него (по един или различен начин) международен „ престъпник “ – империя, одобрявана до този миг като надали не безконечна. Затова и този път астролозите чакат да се случи нещо сходно.

Да проследим какви събития са съпровождали предните съвпади на Сатурн и Плутон в новата международна история. Предишното им съединяване е било в нощта на 7 против 8 ноември 1982 година. По това време Съветският съюз отбелязва своя основен идеологически празник - 65-тата годишнина от Великата октомврийска социалистически гражданска война. Само два дни по-късно умира вождът на голямата империя Леонид Брежнев, което е началото на нейния край. Смъртта му съответствува с излизането от полския затвор на водача на профсъюза „ Солидарност “ Лех Валенса – един от най-ярките борци против руския хегемонизъм, който след това става и президент на Полша. Следва интервал, който руските историци назовават „ петилетка на обилните погребения “, тъй като тогава умират главните лица на империята – Суслов, Андропов, Черненко, Устинов… Накрая се появява Горбачов и закрива Съветския съюз.

Нещо сходно се е разиграло и в по-предния съвпад на двете планети – през август 1947 година, когато целият свят безусловно е преразпределен сред новите огромни играчи, а една от старите империи рухва под напора на личната си тежест. Британската империя на практика стопира да съществува. Индия, а след това и отделилият се от нея Пакистан, получава самостоятелност.

Махатма Ганди е погубен в границите на по-предното заиграване на двете планети, с което е комплициран завършек на Британската империя
В рамките на неколкомесечния толеранс към съответствува на Сатурн и Плутон, който съгласно астрологията е плюс-минус 5 месеца, е погубен (30.01.1948) Махатма Ганди – най-яркото лице на придвижването за самостоятелност на Индия. През тази година е формирана страната Израел, с което в сърцето на арабския свят се появява сериозен негов дразнител. Убийството на Никола Петков също е в границите на това астрологично събитие – 23 септември 1947. Както и оповестяването отвън закона на партията му „ Български земеделски народен съюз – Никола Петков “, с което (точно през 1947) на практика е въведена еднопартийната тирания в България. 1947 година от историците се приема за граничната година, когато дефинитивно е завършена и разпределена политическата карта на света сред основните играчи в идната Студена война.

Още 33 години по-рано – през юни 1914 година, при тогавашния съвпад на Сатурн и Плутон, е погубен австроунгарският престолонаследник Франц Фердинанд. Това довежда до една от най-кровопролитните страници от по-новата история – Първата международна война, която унищожава цялата политическа конструкция на Европа. Нито една война до този миг, съгласно историците, не е била толкоз жестока – с потребление на подводници, авиация, химически оръжия. В последна сметка Сатурн и Плутон „ убиват “ няколко империи едновременно – съветската, австроунгарската, немската и османската.

Украинският астролог Константин Дараган счита, че „ в региона “ има единствено един добре въоръжен престъпник, който плаши и командва целия свят и затова новото съединяване през днешния ден ще бъде разрушително точно за него.

В хороскопа на Съединени американски щати, написа той, най-чувствителната планета е точно Плутон. Тя за първи път в историята на тази страна през днешния ден ще се намира в същото съответствие с останалите значими планети, в каквото е била при основаването на Америка на 4 юли 1776 година. Това вещае в идващите няколко месеца Америка да изпадне в положение на политическа нервност, доближаваща психологични равнища.

Според Дараган, Съединените щати ще бъдат разтърсени както политически, което към този момент се случва, по този начин и стопански. Финансовата рецесия, която би трябвало да се развихри там до края на 2020 година, ще бъде близка по разрушително влияние, както за Америка, по този начин и за съвсем всички страни в света, до Голямата меланхолия от 1929 година. Тогава Брутният вътрешен артикул на всички страни на земята спада с 15%. За съпоставяне икономическата рецесия от 2008, която на доста места към момента се усеща, понижава Брутният вътрешен продукт едвам с 1%.

За да е сигурен в прогнозата си, Дараган преглежда хороскопите на главните американски институции. В този на Федералния запас за 2020 година се вижда огромна рецесия, насилствена загуба на въздействие и на власт, мъчителна метаморфоза. В хороскопа на Нюйоркската фондова борса 2020-та е година на най-голямата борсова рецесия, която би могла да се случи там след Голямата меланхолия.

Най-интересен е хороскопът на Доналд Тръмп. За него Дараган безусловно написа: там има мъчително въздействие на Сатурн, което значи съществено уронване на репутацията, провокирана от действието на някои секретни служби; инспекция на издръжливост, която той няма да премине. „ Би било добре, в случай че в края на годината Тръмп е към момента здрав.

За всичко друго хороскопът му не вдъхва никакъв оптимизъм “, написа украинецът. Той показва, че във връзка с политическото бъдеще на Тръмп астрологията се отличава в диаметрално противоположна посока от бравурните разбори на разнообразни политолози и коментатори, вещаещи му безметежна победа на идните избори.

„ Съвпадът на Сатурн и Плутон е самобитна точка на необратимост за Съединените щати. Тяхното въздействие в света праволинейно ще спада, както и броя на техните съдружници и другари “, твърди Дараган.

Председателят на Руската астрологична школа Александър Зараев твърди, че предстоящата икономическа рецесия би трябвало да се развихри след месец юни. „ Америка ще бъде съществено разтресена през лятото и по-късно. Там няма да има нито политическо, нито икономическо успокоение “.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР