В 17:00 часа изтече срокът, в който инициативните комитети можеха

...
В 17:00 часа изтече срокът, в който инициативните комитети можеха
Коментари Харесай

Това са кандидатите за президентския пост

В 17:00 часа изтече срокът, в който инициативните комитети можеха да подадат заявление за регистрация в ЦИК за изборите за президент и вицепрезидент.

По обяд документи подадоха от инициативния комитет, който издига проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева. Половин час преди крайния период документи подадоха и от инициативния комитет, издигнал президентската двойка Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе. Необходимата подписка за регистрация в ЦИК показа и певицата Луна Йорданова.

" Президентът на България би трябвало да въплъщава единството на нацията. Смятаме, че проф. Герджиков извършва тъкмо това условия, както и че госпожа Невяна Митева би могла да бъде знак на българската жена, която всички ние заслужаваме ", разяснява пред Bulgaria on air Радомир Чолаков от инициативния комитет за номинацията на проф. Герджиков.

Финансирането на акцията на проф. Герджиков се поема напълно от инициативния комитет, а поддръжка ще се приема от всички политически сили.

" Президентът на България би трябвало да чака и да получи поддръжка от всички българи. Не може при избор на президент българите да бъдат делени на партии. Това не е партиен избор, а държавен ", безапелационен е Чолаков.

А в регистрацията членовете на комитета видяха и символика. Научихме, че комитетът, издигащ Румен Радев и Илияна Йотова, е подал документи още през предходната седмица, по тази причина не видяхме неговите представители в ЦИК. А в последния ден за регистрация с подписката за поддръжка дойде и певицата Луна Йорданова.

" Всеки един, който застане на тази служба, би трябвало да бъде обединител ", сподели тя.

За издигането на претенденти от партиите срокът е по-дълъг и изтича на 12 октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР