В 17:00 часа днес, 5 декември, изтича крайният срок за

...
В 17:00 часа днес, 5 декември, изтича крайният срок за
Коментари Харесай

Крайният срок за подаване на документи за генерален директор на БНР изтича след няколко часа

В 17:00 часа през днешния ден, 5 декември, изтича крайният период за подаване на документи на претендентите за общоприет шеф на Българското национално радио (БНР).
Съветът за електронни медии разгласи процедурата за избор, откакто приключи предварително мандата на Светослав Костов. Конкурсът за избор на нов общоприет шеф на публичното радио идва по-малко от половин година след избора на Светослав Костов на поста на 28 юни. На 17 октомври обаче Съвет за електронни медии приключи предварително мандата му след невижданото прекъсване на ефирното лъчение на стратегия „ Хоризонт “ за близо 5 час на 13 септември и след създалото се напрежение в радиото. За краткотрайно изпълняващ длъжността беше определен Антон Митов.
Приетата от Съвет за електронни медии процедура за избор на общоприет шеф на БНР планува, че в период до 8 януари медийният регулатор оповестява на интернет страницата си претендентите, позволени до присъединяване. Изслушванията им ще се проведат на 20 и 21 януари, а самият избор ще бъде на 22 януари. Ако никой от претендентите не получи минимум три гласа, един час по-късно се насрочва второ съвещание на Съвет за електронни медии. В случай, че на него няма определен общоприет шеф още веднъж час по-късно се насрочва ново съвещание. Ако и на третото следващо съвещание не бъде определен общоприет шеф на БНР процедурата се приключва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР