В 16 професионални направления в различни висши училища тази година

...
В 16 професионални направления в различни висши училища тази година
Коментари Харесай

Без прием на първокурсници за 16 специалности във вузове

В 16 професионални посоки в разнообразни висши учебни заведения тази година няма да бъде одобрен банкет на първокурсници. Миналата година те са имали банкет, само че в този момент приемът в тези 16 посоки ще бъде нулиран, сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при представянето на плана за субсидиран банкет на първокурсници в държавните университети за 2019/2020 образователна година.
Няма да има банкет в професионалното направление "Национална сигурност " в Шуменския, Великотърновския и в Русенския университет, няма да има също банкет в направлението "Икономика " в Шуменския университет, в Университета по хранителни технологии и в Аграрния университет. В "Администрация и ръководство " няма да се одобряват първокурсници в Националния боен университет, в Лесотехническия университет и във Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи. В "Обществени връзки " няма да се одобряват студенти в Шуменския университет, както и в "Обществено здраве " в Софийския университет, осведоми министър Вълчев, съобщи Българска телеграфна агенция.
Той изясни, че нулевият банкет в тези посоки е тъй като те не са избрани като предпочитани. В последните десетилетия, в най-голяма степен, нерационалното търсене на висше обучение "избуя " в професионалните посоки, обвързван със обществените, стопанските и правните науки, и в национална сигурност, разяснява министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР