В 16:00 ч. в събота в парк Рибница“ се открива

...
В 16:00 ч. в събота в парк Рибница“ се открива
Коментари Харесай

С класически балет и спектакъл „Танци на народите“ се открива първият ден от Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“

В 16:00 ч. в събота в парк „ Рибница “ се открива публично седмото издание на Панаира на кулинарното изкуство „ Етно кухня на колела “.Като съпътстващо събитие на панаира ще се организира иФестивалътза децата и фамилията „ Синьо лято “. Проектите на Фондация „ Заедно “ в Пловдивса отдадени още веднъж нанай-малкитеитази годинапосланието е„ Мирен свят “.



Най-големите спектакли от фестивалащебъдат показани на откритата сценавпарк„ Рибница “, регион „ Северен “. На 10 и 11 септември-откритите площи в парка(до зала „ Строител “)ще бъдатизцяло разполагаем на посетителите и за развлечение на деца, родители, баби и дядовци. Посетителите могат да си носят сгъваеми столове или одеало за пикник, с цел да се насладят изцяло на ситуацията и да похапнат от вкусните домашно приготвени ястия на другите етно кухни. В съботния ден, етно щандовете ще оферират над 15 типа блини – тип домашни палачинки, които са обичайната закуска за децата от рускоговорящите източноевропейски страни. Домакините от арменската общественост ще подготвят кекс със сушени плодове и пурени банички. Арменските сладкина„ АГИ “също ще бъдат част от кулинарните изкушения. Неизменна част от лакомствата през лятото е и сладоледът, чиято доставка на място обезпечават от италианската общественост в Пловдив.

За първа година „ Етно кухня на колела “ ще предлага и балканска скара – сръбски, македонски и български топли ястия, приготвени на плам.

Всички пловдивчани и гостите на града могат да наблюдават цялостната стратегия за панаира и фестивалаот формалните страници във Facebook наФондация „ Заедно “и Панаир на кулинарното изкуство „ Етно кухня на колела “.

Фестивалът ще открият красивите девойки от Балетен Танцов Център „ Грация “, които идват особено от Казанлък. Те ще показват с доста обилни костюми своя театър „ Танци на народите “ в няколко елементи. Децата и техните фамилии ще може да гледат вариации на балета „ Дон Кихот “ и „ Пахита “, както и колоритни етно танци, готови извънредно професионално от хореографитеАлла Ангелова и Юлиана Ангелова.

В съботния ден ще е и детският спектакъл „ Лече Буболече “ на спектакъл „ Хамелеон “,по приказката на Георги Авгарски. Драматизацията е наПетър Пашов, режисьор еЖени Пашова. Музикалното оформление е по музика на Вивалди от „ Годишните времена “,а действието се развива в гората.Спектакълът е задеца от 3 до 7 години, само че актьорите го поднасятс комизъм и лекост, което го прави забавен за цялото семейство.



Екипът нафондациятапродължава традицията да оказва помощ и да дава сцена на деца-таланти от града и района, които ще показват разнообразни изкуства. Концертът на сцената ще е с присъединяване на „ Магия мини “ от Арт войс център, Пламен Койчев – барабани и Момчил Кехайов – китара.Всички малчугани, които обичат да рисуват, ще могат да се включат в пленер навън „ Мирен свят “(на 10 септември, от 16:00 до 19:00 ч.),който ще водятотновопреподаватели и ученици отНационалната Художествена гимназия „ Цанко Лавренов “.В същите часове ще има и Арт работилница на ОАБС „ Парекордзаган “, която ще запознае децата с обичайни арменски занаяти. Малките гении от арменската общественост ще изнесат и собствен независим танцов театър.

Големитенаградиза децата са отChipolino.Те ще бъдат раздавани на специфична лотария, която ще се тегли по време и в края на панаирните дни.

Проектътна Фондация„ Заедно “ечаст от Културния календар на Пловдив и се реализират с финансовата поддръжка наОбщина Пловдив.

Панаирът на Кулинарното изкуство „ Етно кухня на колела (за деца “), в границите на който се организира и Фестивалът за децата и фамилията „ Синьо лято “ се осъществят по Програма „ Фестивали и значими събития “ наОтдел „ Култура, археология и културно завещание “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР