В 15 училища и детски градини в столицата ремонтите ще

...
В 15 училища и детски градини в столицата ремонтите ще
Коментари Харесай

15 училища в столицата ще продължат ремонтни дейности след първия учебен ден

В 15 учебни заведения и детски градини в столицата ремонтите ще продължат и след началото на образователната година. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова, която ревизира по какъв начин вървят строителните работи в 43-то учебно заведение „ Христо Смирненски “ в София. Реконструкцията на постройката възлиза на над 4 млн. лв..

„ В по-голямата си част ремонтите са завършили, след 16 септември ще продължат в към 15 учебни заведения и детски градини. Голяма част са точно по оперативна стратегия Региони в напредък. Там периодите са дълги.. Направена е нужната организация да се открие на всички места образователната година.. благодаря доста на учителите и кметовете. Важното е децата да влязат в чисти и подредени класни стаипосочи Фандъкова “.

43-то учебно заведение Христо Смирненски в столичния квартал Илинден е напълно реновирано. Нови класни стаи, нова библиотека и нови арт студия са подготвени да посрещнат малчуганите за първия образователен звънец. В учебното заведение ще бъде въведен и нов режим на образование.

„ В постройката ще влязат 4 паралелки първи клас и 3 паралелки втори клас. В постройката има 7 класни стаи, 2 ателиета, библиотека, които са в развой на обзавеждане и разширение и оползотворяване. Досега учениците са учили единствено в постройката зад вас, а в този момент с тези нови класни стаи можем да преминем на едносменен режим на образование. до предходната образователна година са били на двусменен режим на образование “, сподели Йорданка Даковска, шеф на 43 ОУ Христо Смирненски.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР