В 15:00 часа ще стане ясно дали Барселона ще бъде

...
В 15:00 часа ще стане ясно дали Барселона ще бъде
Коментари Харесай

В 15:00 часа ще стане ясно дали ще изхвърлят Барса

В 15:00 часа ще стане ясно дали Барселона ще бъде изхвърлен от шампионата за Купата на Испания. От сутринта Дисциплинарната комисия към Испанската федерация заседава по жалбата на Леванте и в началото решението трябваше да бъде взето до 13:00 часа.

Каталунците са упрекнати, че непозволено са употребявали младия футболист Хуан Брандарис Мовийя-Чуми в първия дуел сред двата отбора от 1/8-финалите в конкуренцията. Оказва се, че централният бранител е бил осъден поради насъбрани жълти картони в дубъла.

Това, което може да избави Барселона, е, че съгласно вярна от Леванте са имали 48 часа да подадат тъжба, което не се е случило. “Жабчетата” сториха това едвам тази заран, като упорстват за служебно класиране напред, откакто Барса завоюва дуела с общ резултат 4:2.

Има обаче разминаване сред двете страни по отношение на какво тъкмо от правилника е нарушено.

Член 56.3 на дисциплинарния устав гласи следното: “докато не изтърпи наказването си с отбора, не може да взе участие в мачове на първия състав. (…) Санкционираният футболист не може да играе за нито един от тези отбори или клубове, до момента в който не изтече наложеното наказване за избраните съгласно категорията нарушение срещи”. Това визира особено играчите, които играят във филиали. В останалите случаи насъбраните жълти картони важат за надпреварата, за което се отнасят.

Това нарушаване може да докара до изваждане на отбора от шампионата. Според член 76 на Дисциплинарния кодекс на Испанската футболна федерация: “На клуб, който непозволено употребява състезател в прорез с регламентираните условия в даден мач, въпросния дуел му се присъжда като служебна загуба с 0:3.” Чуми получи петия жълт картон в дуела на Барселона Б против Кастейон на 6-ти януари и изтърпя наказването си в последвалия турнирен дуел против Алкояно, който обаче беше след този на първия отбор против Леванте. Според нормативите обаче първо би трябвало да изтече глобата и едвам тогава може да играе с първия тим.

От Барселона се пазят с член 28, съгласно който “леките” санкции се изтърпяват в същото съревнование. “Ел Мундо” се базира на свои юридически източници, които настояват, че въпросният член важи за правото да играе по едно и също време за два тима, само че не и за този случай.

Este es el posicionamiento del Club sobre la alineación del Levante-Barça en la ida de la Copa, según el portavoz Josep Vives pic.twitter.com/SwIpDFYTbK
— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) January 18, 2019
Решението би трябвало да бъде взето през днешния ден, тъй като за 18:00 часа е плануван жребият за 1/4-финалите, които пък започват през идната седмица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР