В 14-я ден от войната се правят нови опити за

...
В 14-я ден от войната се правят нови опити за
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Нов опит за евакуация и обвинения за биологично оръжие


В 14-я ден от войната се вършат нови опити за евакуация на цивилни от Украйна. Москва и Киев договориха шест филантропични коридорa и краткотрайно прекъсване на огъня за изтегляне на популацията.

Съобщава се, че не на всички места извеждането на популацията е почнало. А в авариралата атомна централа в Чернобил спря подаването на ток.

Няма връзка с Чернобил - това разгласи Международна организация за атомна сила. Системите за следене на нуклеарни материали в оборудванията за радиоактивни боклуци са спрели да предават данни към надзорния орган на Организация на обединените нации за нуклеарна сигурност.

По-късно украинските управляващи потвърдиха, че електрозахранване на атомната централа и системите за сигурност са изцяло изключени.

Предупредиха, че е допустимо приключване на радиоактивни субстанции, в случай че електроснабдяването не се възвърне, тъй като няма да може да се охлажда отработеното нуклеарно гориво. Над 200 техници и охранители са блокирани в Чернобил към този момент 13 ден, откакто съветските елементи поеха контрола над атомната централа.

Москва отвърна, че е поела контрола над нуклеарни обекти в Украйна, с цел да не допусне провокации. Русия упрекна Украйна, че е разработвала дружно със Съединени американски щати стратегии за биологично оръжие, включващи антракс, чума, холера и други патогени.

„ Ние удостоверяваме обстоятелствата, разкрити по време на специфичната военна интервенция в Украйна, които демонстрират незабавно разчистване на военно-биологични стратегии от режима в Киев. Те бяха осъществени от Киев и финансирани от Съединените американски щати “, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Киев и Вашингтон дефинираха изказванията като неуместни.

Руското военно министерство популяризира и фрагменти на ескорт, за който твърди, че се намира в Украйна. На фрагментите се вижда развято знамето на някогашния Съветски съюз.

А на Майдана в Киев оркестър извърши химните на Украйна и на Европа.

Тази заран трябваше да стартира изтегляне на искащите да изоставен Украйна през контрактуваните от Москва и Киев коридори.

Два от тях са от Мариупол и от Енергодар към Запорожие. Другите два коридора са от Суми към Полтава и от Изюм към Лозова. Хуманитарен кулоар е открит и от Волноваха, Донецк, към Покровск.

Евакуация ще има и на популацията на градовете Буча, Бородянка, Ворцел, Ирпен и Гостомел към Киев.

Коридорите са контрактувани до 21 ч. довечера, като през този интервал е оповестено прекъсване на огъня. Не ясно обаче дали това ще се съблюдава.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР