В 14.00 часа в 224 аудитория в Ректората на Софийския

...
В 14.00 часа в 224 аудитория в Ректората на Софийския
Коментари Харесай

С изпит по химия продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет

В 14.00 часа в 224 публика в Ректората на Софийския университет стартира изпитът по химия, за който са подали заявки 506 кандидат-студенти. Председател на изпитната комисия е доцент Иванка Дакова от Факултета по химия и фармация.

Кандидат-студент изтегли вид № 1 на теста в наличието на заместник-ректора на Софийския университет проф. доктор Ренета Божанкова и на заместник-декана на Факултета по химия и фармация доцент Кръстанка Маринова.

Проф. Ренета Божанкова приветства претендентите в Софийския университет и им пожела страховете и терзанията им да са останали отвън вратите на Университета и спокойствието и знанието да бъдат с тях по време на конкурсния изпит.

Специалностите, в които се кандидатства с сполучливо изискан изпит по химия са:

„ Химия ", „ Химия и британски език ", „ Химия и физика ", „ Химия и информатика ", „ Екохимия ", „ Компютърна химия ", „ Ядрена химия ", „ Инженерна химия и модерни материали ", „ Биология и химия ", „ Геология ", „ Физика ", „ Инженерна физика ", „ Ядрена техника и нуклеарна енергетика ", „ Физика и математика ", „ Астрофизика, метеорология и геофизика ", „ Физика и информатика ", „ Медицинска физика ", „ Медицинска сестра ", „ Комуникации и физична електроника ", „ Квантова и галактическа теоретична физика ", „ Фотоника и лазерна физика ", „ Оптометрия ", „ Физика на ядрото и обикновените частици на британски език ", „ Учител по естествени науки в съществена степен на образованието ", „ Компютърно инженерство ".
С сполучливо положени изпити по биология и по химия бъдещите студенти могат да аплайват за компетентност „ Фармация ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР