В 13 области в страната пътната обстановка е влошена заради

...
В 13 области в страната пътната обстановка е влошена заради
Коментари Харесай

220 машини чистят пътищата от снега

В 13 области в страната пътната конюнктура е влошена поради тежкия снеговалеж през нощта, който продължава и сега. От пътната организация активизираха активността на 220 снегорина, с цел да обработват пътищата в страната от падналия сняг.

Преминаването през планинските проходи е без ограничаване, като се изключи прохода " Шипка ", по който до 3 април 2020 година е спряно прекосяването поради създаване на връзката на обхода на Габрово с първокласния път I-5, напомнят от АПИ.

Метеоролозите предизвестяват за мощен вятър и превалявания от сняг над по-голямата част от страната. В комбинацията със мощния вятър на доста места ще има условия за преспи и навявания.

Агенция " Пътна инфраструктура " приканва водачите, на които им се постанова да пътуват, да потеглят единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на " Пътна полиция ". Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и попречва пътуването на останалите водачи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР