В 12 точки с публикация във Фейсбук Емил Кошлуков отговори

...
В 12 точки с публикация във Фейсбук Емил Кошлуков отговори
Коментари Харесай


В 12 точки с публикация във Фейсбук Емил Кошлуков отговори на критиките по негов адрес, след кат

В 12 точки с обява във Facebook Емил Кошлуков отговори на рецензиите по негов адрес, след като ClubZ съобщи, че програмният шеф на Българска национална телевизия е дал ултиматум на предаването " Денят стартира с просвета " да вдигне рейтинга си в период от две седмици или екипът ще бъде заменен.

" Обществената телевизия е точно това, телевизия на обществото. Не е на управлението, нито на водещите, нито на чиновниците. Още по-малко на една партия. Тя пази публичния интерес ", написа в отговор Кошлуков във Facebook.

Той вдигнал мерника на " Денят стартира с просвета " след присъединяване на Емил Джасим в ролята му на учител по история.

Генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров разяснява обстановката пред ClubZ:

" Мисля, че след диалога ни сътрудниците към този момент са спокойни. Никой няма желание да смъква предаването или да гони екипа. Предаването е характерно и не може да се чака да гони рейтинг или да няма известна елитарност в изрече. Това, което аз им предложих, е да се мисли по какъв начин да стане по-разчупено, да не е единствено говорене.

Нямам нищо срещу " скандални " тематики, стига да са направени по този начин, че да дават отговор на журналистическите стандарти - да се съблюдава баланс. Няма неразрешени посетители.

Това предаване е скъпо, то има своята аудитория, и то значима - аудитория, която основава публично мнение. И мисля, че единствено тази телевизия може да си разреши такова предаване. "

Заради ултиматума на Кошлуков към предаването, в обществените мрежи се провежда и митинг, който ще желае оставката на програмния шеф на малкия екран.

Публикуваме отговора на Кошлуков:

Понеже виждам, че някои хора мощно се вълнуват от социална телевизия, нейните цели и задания:

1. Обществената телевизия е точно това, телевизия на обществото. Не е на управлението, нито на водещите, нито на чиновниците. Още по-малко на една партия. Тя пази публичния интерес.

2. Нейните задания, цели и функционалности са разказани ясно в закона, изключително в член 6. Ако някой счита, че може да ги дефинира по-добре, да влезе в Народното събрание, да напише нов закон и да го одобри. Засега работи този.

3. За да извърши своята задача, публичната телевизия би трябвало да е още веднъж точно това, телевизия. Ако те гледат една шепа хора, по какъв начин тъкмо изпълняваш ролята си?

4. Обществените малките екрани имат висок рейтинг в цяла Европа . Достатъчно е да видите френската, италианската, английската, сръбската и т. н. Просто когато имаш положителни излъчвания, имаш и фенове.

5. Българска национална телевизия има положителни излъчвания, качествени публицисти и произвеждане, реализира и положителни резултати. Не постоянно, само че реализира. Нашата цел е да станат още по-добри.

6. Обсъжданията на продукциите, тяхната смяна и усъвършенстване, структурно, съдържателно и програмно, е наша задача. Ние го вършим в малкия екран, ежедневно. Анализираме данните, следим конкуренцията, изследваме опита на другите по света.

7. Оценката ни я дават още веднъж феновете, не партийните централи, нито медиите на олигарси. Ние сме социална телевизия, не сме длъжни да се съобразяваме с политически и други ползи, само с публичния.

8. Ако някой счита, че свободата на словото е застрашена, или е нарушен законът по някакъв метод, апелирам да покаже незабавно по кое време, къде и по какъв начин е станало това. Незабавно ще сезирам Съвет за електронни медии персонално аз, в качеството си на шеф.

9. Българска национална телевизия е длъжна да обезпечава плурализъм на мненията, както и на гледните точки. Именно по тази причина е значимо хората да знаят кой какъв е, когато приказва от ефира на Българска национална телевизия. Не е редно да поканиш Лукарски, да речем, като юрист по тематиката за Истанбулската спогодба и да не кажеш на фена, че той е върховен партиен кадър. Добре пристигнал е, само че той не е просто юрист, а партиен водач, неговата позиция не би трябвало да се крие.

10. Ако имаме проблеми в Българска национална телевизия, аз имам вяра, че би трябвало да ги решаваме, не да се оправдаваме, че не можем. Нито пък считам, че изискуем пояснение на издания от един, или различен кръг на медийни босове.

11. Твърдо уверен съм, че продукциите на БНТ1 могат да станат още по-популярни и обичани от доста хора. Това е моя цел и задача.

12. Знам, че карам някои хора да работят повече, в сравнение с са привикнали . Именно по тази причина аз самият работя и в предаване, не съм единствено шеф. Добрият началник тъкмо по този начин управлява, с образец, а не с философстване. За да желая повече от сътрудниците, аз персонално би трябвало да давам повече.

13. Видях апела на едни политици, които зоват да си върнат Българска национална телевизия. Не знаех, че е била тяхна. Но знам, че към този момент няма да е на нито една партийна централа, колкото и да не им се има вяра. Българска национална телевизия ще бъде социална телевизия.

14. Надявам се и да бъде гледаема и качествена, каквато тя е била съвсем постоянно. Ще се опитваме да я създадем още по-добра, благодарение на нашите фенове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР