В 12 часа днес, в Министерството на вътрешните работи се

...
В 12 часа днес, в Министерството на вътрешните работи се
Коментари Харесай

Прокуратурата, ДАНС и МВР започнаха 15 разследвания за изборни нарушения

В 12 часа през днешния ден, в Министерството на вътрешните работи се организира координационно заседание на Националното междуведомствено звено, основано от Прокуратура на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС. В него участваха основният прокурор, министърът на вътрешните работи и ръководителят на ДАНС.

По данни на прокуратурата, към 11 часа през днешния ден, 26.05.2019 година, са формирани 15 досъдебни производства за закононарушения срещу политическите права, от които едно е прекъснато заради липса на доказателства за осъществено закононарушение. По разследваните понастоящем 14 производства няма привлечени обвинени лица. Те са формирани в районните прокуратури в Бургас, Сливен, Елена, Павликени, Провадия, Търговище, Велинград, Казанлък, Козлодуй, Перник, Айтос и Плевен.
Образувани са и 2 досъдебни производства с предмет член 216 от Наказателния кодекс. Разследват се похищения върху пространства, употребени от политически партии, като в Добрич районната прокуратура е внесла обвинителен акт след извършено бързо произвеждане. Обвинението касае съзнателно строшаване на витринни стъкла на партиен клуб.
Прокурорските преписки за инспекция по сигнали за осъществени закононарушения срещу политическите права са 143. 
От тях по 100 е предписан отвод за формиране на наказателно произвеждане, а по 43 продължава осъществяването на инспекция по реда на член 145 Закон за съдебната власт. За съпоставяне, при предходните избори за Европейски парламент през 2014-а година, формираните досъдебни производства са били 21, а преписките за инспекции по сигнали – 535.
В цялата страна продължава дежурството във всички прокуратури, както и в 11-те териториални отделения на районни прокуратури.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР