В 12.00 часа започна погребението на загиналите при въоръженото нападение

...
В 12.00 часа започна погребението на загиналите при въоръженото нападение
Коментари Харесай

Погребват жертвите на масовото убийство в Керч

В 12.00 часа стартира погребението на починалите при въоръженото нахлуване против политехническия лицей в град Керч. Повечето ще бъдат заровени в Крим, четирима – в Краснодар, а студентът Егор Перепелкин – в родния му Челябинск.

По-рано в Керч беше проведена прощална гала на централния площад "Ленин ", където е църквата "Йоан Предтеча ".

Хиляди хора се събраха на площад "Ленин “ в центъра на града, където бяха изложени ковчезите с тленните остатъци на жертвите – петнайсет студенти и петима преподаватели.

Зад всеки ковчег беше подложен погребален венец и строен почетен часовой от курсанти от локалните военноморски учебни заведения. Православни свещеници отслужиха заупокойна молитва, а имами извършиха дженазе намаз – мюсюлманския обред за сбогуване с мъртвец.

Панихида в памет на починалите има и в други градове на Русия. В Крим е ден на печал.

Нападението

В сряда по обед 18-годишният студент в колежа Владислав Росляков взриви бомба и откри пукотевица в образователното заведение. Загинаха двайсет души, ранени бяха към петдесет, а нападателят се самоуби.

На конгрес в Сочи, проведен от интернационалния спорен клуб "Валдай “, съветският президент Владимир Путин разяснява случая с изказванието, че младежи с неустойчива душeвност си основават лъжегерои и това е неприятна реакция на изменящите се условия в света.

Путин назова заслужено деяние присъединението на Крим към Русия и аргументира изказванието си по този начин:

"Защото, първо, исторически тази територия постоянно е принадлежала на Русия, и хората желаеха да се върнат в Русия. Това е значимото. Някой се пробва да не го вижда, да се направи, че няма такова нещо, само че в действителност всичко това го има. И реакцията на хората е най-хубавият знак “, сподели Путин.



Версии за всеобщото ликвидиране в Керч и аргументите за престъпността в Русия

Масовото ликвидиране в Крим е резултат и от глобализацията, защото в обществените мрежи и интернет има доста нездравословно за младежите наличие, припомня печатът вчерашно изказване на президента Путин.

От нещастието ще завоюват точки настояващите за възбрана на интернет групите, пропагандиращи принуждение, само че тази възбрана няма да реши казуса с тийнейджърската експанзия, декларира "Новая газета ".

Тийнейджърите в Русия в действителност са под пресечен огън, твърди опозиционният вестник. Според потърсени от него психолози младежката престъпност в страната произтича от "общото равнище на експанзията: с цел да посегнеш към оръжието, от време на време стига единствено да погледаш телевизия - даже не сериалите, а така наречен обществено-политически блок ".

"Виждаме в страната обстановка, когато се разпалва ненавист всеки ден - показва професор Александър Асмолов от Московския държавен университет. - Страната живее в идея, че има скрит план против нея, и щом си от дълго време под тази "хипноза ", рано или късно започваш да действаш в коловоза на тази митология. Виновен е даже не тв приемникът, а тези, които насочват през него потоци от идеология на омразата. "

От становище на законодателите обаче идеологически е по-правилно да се борят с "подстрекателите " в интернет, а не с "подстрекателите " от тв приемника. Макар че вторите са по този начин рискови като първите - просто вторите получават държавни пари, изяснява "Новая газета ".

Случайно или не, разгръщането на религиозна агитация и практики на всички нива в светските просветителни институции е съпроводено с повишен брой самоубийства там. Нараснала е престъпността измежду съветските деца и тинейджъри, отбелязва създател на "Независимая газета ".

С ангажимента, че "не счита да хвърли цялата виновност за събитията в Керч върху триумфите на религиозното строителство " в Русия, той декларира, че споделя позицията на писателя Владимир Сорокин за ситуацията в страната, и цитира негово изявление:

"Струва ми се, че у нас има образован феодализъм, заздравен с високи технологии. Днешните феодали не се возят в каляски, а с мерцедеси "600 ". И не си държат парите в сандъци, а в швейцарски банки. По нрав обаче са също като феодалите от 16-и век. "

Нарасна броят на жертвите на атентата в Керч

Множество жертви и ранени при пукотевица в учебно заведение в Съединени американски щати

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР