В 12.00 часа московско време днес ще започне официалната церемония

...
В 12.00 часа московско време днес ще започне официалната церемония
Коментари Харесай

Путин официално встъпва в длъжност за още 6 години

В 12.00 часа московско време през днешния ден ще стартира формалната гала по встъпването в служба на Владимир Путин като президент за четвърти мандат, съобщи ТАСС.

Тя ще премине по обичайния сюжет, описа прессекретарят му Дмитрий Песков.

В началото, президентът ще се насочи от работния си кабинет в първи корпус на Кремъл, в Големия кремълски замък, след което ще премине по анфиладата от зали през Георгиевска и Александровска в Андреевска, където  ще постави клетва.

След това ще одобри парада на Кремълския полк на Съборния площад и ще взе участие в малко свещенодействие в Благовещенския събор в Кремъл.

Гостите на инаугурацията ще бъдат ситуирани както в залите на Големия кремълски замък, по този начин и на площада.

„ На церемонията са поканени доверени лица на президента, и представители на разнообразни придвижвания и организации, които помагаха на президента в работата му и по време на изборната акция “, отбелязва Песков. Прави усещане, че прессекретарят на Путин не цитира имена на висши държавници от други страни измежду гостите на церемонията.

Съгласно съветската конституция, Путин, който завоюва изборите на 18 март, след встъпването си в служба през днешния ден, получава правото да остане на поста шест години, което значи до 7 май 2024 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР