В 113-я ден на антиправителствени протести, студенти се включиха с

В 113-я ден на антиправителствени протести, студенти се включиха с ...

Студентите блокираха кръстовището при Ректората до Орлов мост.

В 113-я ден на антиправителствени протести, студенти се включиха с инициатива пред Ректората на Софийския университет, предаде БГНЕС.
Около 18.30 часа с възгласи „оставка” студентите се събраха, както и миналия четвъртък, за да поискат оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестите: Ден 112 - Тричасова блокада на Орлов мост Протестите: Ден 112 - Тричасова блокада на Орлов мост
Движението през столичния Орлов мост бе възстановено малко преди 23 часа. Кръстовището беше блокирано повече от три часа от протестиращ...
Заедно с тях има и преподаватели – проф. Георги Каприев, Антоанета Дочева от Пловдивския университет и др.
Студентите разпънаха и който носят с тях при участието си в протестите досега, по средата на кръстовището при Ректората и с викове „мутри вън” блокираха кръстовището. Преди 20 часа те блокираха и Орлов мост.
"Вчера г-н министър-председателят Бойко Методиев Борисов се изказал особено ласкателно за нас - младите хора, като казва, че не ни харесва. И ние не го харесаме. Борисов е позор, оставка и затвор. Вчера бяха гласувани 1.1 млрд. лева увеличение в заплатите на държавни чиновници. На базата на какво? Каква реформа се извърши, за да може те да работят по-добре? Показаха за пореден път своята некадърност, некомпетентност, нецелесъобразност в разходването на публичните средства. Затова ние сме тук вече над 100 дни и протестираме - и този модел, за да можем да изградим едно по-добро бъдеще", заяви един от протестиращите.
 

За пореден път от Правосъдие за всеки” поискаха оставката на Иван Гешев (СНИМКИ) За пореден път от "Правосъдие за всеки” поискаха оставката на Иван Гешев (СНИМКИ)
Инициативата "Правосъдие за всеки” събра за поредна сряда граждани пред Съдебната палата с искане за оставката на главния прокуро...

Източник: actualno.com