В 10 области на България е обявен жълт код за

...
В 10 области на България е обявен жълт код за
Коментари Харесай

Жълт код за бури и градушки в 10 области

В 10 области на България е разгласен жълт код за гръмотевични стихии и заплаха от градушки.
Очакват се количества дъжд до 40-45 литра на кадратен метър. Вятърът ще е слаб от северозапад, в Дунавската низина – сдържан от запад. Дневните температури ще доближат 22-27 градуса.

Още към обяд над Западна, а до края на деня и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми.

Вечерта и през нощта против петък явленията в Южна България ще станат по-интензивни, ще има условия за значителни превалявания, мощни гръмотевични стихии и градушки. На обособени места преваляванията ще са с количества, достигащи 30-45 л/кв.м.

" Жълт код " е разгласен в половин България. Предупреждението е в действие за 10 области на страната: Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Габрово, Стара Загора, Сливен и Ямбол.

В петък облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има валежи, краткотрайно интензивни, съпроводени и с гръмотевични стихии. По-голяма е вероятността за обилни превалявания през нощта против петък в Южна България, а денем - в източната половина от страната. Вятърът от северозапад ще се усили, изначало в западната част на Дунавската низина и там вероятността за превалявания е най-малка.

В събота краткотрайни превалявания ще има в следобедните часове тук-там в Източна България и в планините. Вятърът до вечерта ще отслабне. Температурите ще се покачат с 2-3 градуса и оптималните ще са най-вече сред 22 и 27.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР