В 10:30 часа на 19 октомври от парк “Тракия до

...
В 10:30 часа на 19 октомври от парк “Тракия до
Коментари Харесай

Стара Загора се включва в Похода за свобода срещу трафика на хора 

В 10:30 часа на 19 октомври от парк “Тракия ” до V главно учебно заведение ще тръгне Походът за независимост в Стара Загора. Той е най-мащабната осведомителна акция против трафика на хора в света и Града на липите е една от спирките му. Походът ще премине по централния бул. " Цар Симеон Велики " и ще приключи до парк „ Александър Стамболийски ” (Алана). Събитието е отдадено на Европейския ден за битка с трафика на хора, който се отбелязва на 18 октомври.
По време на самодейността участниците ще имат опция да се срещнат с задачите и услугите на денонощната Национална телефонна линия за битка с трафика на хора, която приема сигнали за случаи на трафик гратис на телефон 0800 20 100. Тя е основана през 2015-а от Фондация “А21 България ” с поддръжката на Националната комисия за битка с трафика на хора и е един от най-ценните принадлежности за поддръжка на български жители, потърпевши от трафик на хора. 
Походът за независимост събира жители с дейна социална позиция, сътрудници и съидейници в битката с трафика на хора задачата му е да се насочи вниманието на българите към големите мащаби на трафика на хора и търговията с човешки животи у нас. Благодарение на ефикасните партньорства на “А21 България ” с Националната комисия за битка с трафика на хора, Местните комисии за битка с трафика на хора, Българскиа юношески Червен кръст и превантивно-информационните центрове в общините, страната ни взима присъединяване с 25 града в интернационалната самодейност.
Ежегодно в неповторимото по рода си световно събитие се включват повече от 450 града в над 50 страни, което го прави най-голямата и значима самодейност в поддръжка на жертвите на трафик на хора в света. 
Според данни на Европол България е измежду главните страни на генезис на жертви на трафик в Европа, а отчет на Националната комисия за битка с трафика на хора за 2018 година сочи, че се следи растеж на българските жители жертва на трафик за трудова употреба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР