В 10:00 часа на 3 март на Морска гара -

...
В 10:00 часа на 3 март на Морска гара -
Коментари Харесай

Да помним и да почитаме: Българовско шествие на 3 март

В 10:00 часа на 3 март на Морска гара - Бургас ще бъде даден старт на обичайното Българовско шествие, оповестиха от пресслужбата на Общината. Събитието ще бъде придружено с концерт на учениците от СУ „ Добри Чинтулов “, които ще поздравят присъстващите с осъществяването на странджански национални песни. В програмата ще се изявят и спортистите от КСА „ Нефтохимик 2011 “ – Бургас, подготвили особено зрелище за участниците и феновете.

Под полицейски конвой мотошествието ще премине през основните улици и булеварди на Бургас. Ето маршрупа, по който ще се придвижват участниците: Морска гара – Бургас, по ул. „ Булаир “, бул. „ Демокрация “, бул. „ Стефан Стамболов “, кв. „ Ветрен “ и ще се насочи към град Българово. Там, на централния площад, ще се организира концерт-спектакъл с присъединяване на рецитатори от ОУ „ Васил Левски “ – Българово – Дария и Рая Ангелови, Марион Дачева и Даниел Червенков от ОУ „ Александър Георгиев Коджакафалията “ – Бургас, ТА „ Българит “ – Българово, СУ „ Добри Чинтулов “, КСА „ Нефтохимик 2011 “ и гласът на Странджа – Костадин Михайлов.

След привършване на програмата жителите и гостите на Българово ще се насочат в проведено шествие от центъра на града към храм „ Свети Атанасий “.

В двора на църквата ще бъдат положени цветя и венци в памет на тези, изгубили живота си

Инициатори и уредници на „ Българовско шествие 3-ти март “ са семейство Карашеви, с партньорството на Община Бургас, мото клуб New Race MCC, ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас, Пристанище Бургас ЕАД и Кметство Българово.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР