В 04:00 часа тази нощ ще преместим часовниците си с

...
В 04:00 часа тази нощ ще преместим часовниците си с
Коментари Харесай

Връщаме часовниците тази нощ


В 04:00 часа тази нощ ще преместим часовници те си с един час обратно и ще преминем към зимното часове време, напомня Българска национална телевизия. Така ще спим с един час повече. Европейският съюз обмисля прекратяване на сезонната промяна на часовото време от следващата година.

Европейският парламент поддържа през март предходната година прекъсването на промяната на лятното със зимно време. Предложението на Еврокомисията беше това да стане още през 2019, Народното събрание реши обаче да даде още малко време на страните да се приготвят и реалокира крайния период за 2021 година.

Държавите от Евросъюза които ще решат да запазят лятното си часово време, би трябвало да сменят часовници те си за финален път в последната неделя на март 2021 година Страните, които ще предпочетат да запазят общоприетото зимно часово време , могат да сменят часовници те си за финален път в последната неделя на октомври 2021. Това гласоподаваха евродепутатите през март предходната година.

Според допитване на Еврокомисията 84 % от европейците не желаят повече да местят стрелките на часовника. Проучвания демонстрират, че прекосяването от едно време към друго е обвързвано с недоволствата от бодърствуване, загуба на централизация, по-чести пътни и работни произшествия.

Идеята е страните от Европейски Съюз да координират решенията си, с цел да не се стигне до безпорядък и възпрепятстване на естественото действие на единния пазар. Всяка страна би трябвало реши кое време избира, да го разиска със съседите си и да осведоми Брюксел. Някои страни към този момент организираха анкети, само че дефинитивни решения към момента няма.

За да стане факт отпадането на промяната на времето, то би трябвало да бъде утвърдено от всички държави-членки. Преди това всяка една би трябвало да разгласи кое време избира, само че към този момент никоя от страните не е забързала да направи това. Още повече в обстановка като тази с пандемия от ковид, неприет бюджет за идващите години и фонд за възобновяване и иден
финален Брекзит.

Предстои да забележим дали въпросът за отпадането на времето ще се върне в дневния ред на Европа пред идващите месеци или още веднъж ще бъде отсрочен за неопределен срок.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР